Следва

Владо Пенев оглавява МБАЛ "Св. Кирил" наесен в "Откраднат живот"

„Заровени жертви“

На 3 август излиза майсторски заплетеният криминален роман „Заровени жертви“, подписан от Джон Сандфорд, който има в актива си над 40 бестселъра...

Books преди 5 години

„Заровени жертви“ (превод: Деян Кючуков, 368 стр.) запознава българските читатели с харизматичното ченге Лукас Девънпорт. Минали са двайсет и пет години от изчезването на две малки момичета – случай, който той не е успял да разплете. Навремето цялата полиция е вдигната на крак, но без резултат. Днес, при разрушаване на стари сгради в покрайнините на Минеаполис, телата им случайно са открити. Което връща Лукас към престъплението – и към кошмара, още по-мрачен отпреди. В далечната 1985-а шефовете му обявяват случая за приключен, но младият и напорист полицай не е съгласен с тях. Сега има шанс да довърши започнатото, но колкото по-надълбоко рови, толкова по-ясно става едно: заровени са не само техните тела, заровена е истината.

Джон Сандфорд е псевдоним на Джон Розуел Камп. Роден през 1944 г. в Сидър Рапидс, Айова, той започва кариерата си като журналист и през 1986 г. печели наградата „Пулицър“ за своите репортажи. По-късно, вече като романист, създава над четиресет бестселъра. Те се делят на няколко серии, от които най-популярна е „Жертвите“, с главен герой Лукас Девънпорт – ченге от Минеаполис с остро чувство за справедливост, което понякога не се притеснява да заобиколи правилата, за да я постигне. Към същата тази поредица принадлежи и настоящата книга, чийто приковаващ финал несъмнено ще ви удовлетвори.
 

More from View Sofia

More Books