Следва

Concret и No Orders x Playa Stories пренасят магията на Burning man в Hacienda Beach

Ходи ни се на изложба, кой ще ни заведе? Шиле + Баскиа в Париж

Stay horny for art...

Events преди 5 години

От 3 октомври до 14 януари 2019 г. френската столица ще е най-желаното място за всички art junkie-та на света.

Причината - фондация Louis Vuitton ще представи изложби на двама от най-изключителните художници на XX век.

Първата е посветена на Егон Шиле, австрийски експресионист, най-близкия поддръжник на Климт. Той умира на 28-годишна възраст по време на испанската епидемия. Експозицията ще включва 120 произведения, събрани на площ от 600 квадратни метра.

Втората пък на американския художник Жан-Мишел Баскиа, който е роден през 1960 г. и също умира на 28 години. Той става известен като художник на графити и нео-експресионист. Изложбата ще включва неговите творби, създадени в сътрудничество с Анди Уорхол, както и много картини, които преди това не са били изложени в Европа, а експозицията ще е доста мащабна - на площ от 2500 квадратни метра.

За да сме съвсем сигурни, повтаряме отново: И двете изложби ще се проведат от 3 октомври 2018 г. до 14 януари 2019 г.

Ние вече проверяваме билетите, а вие?


More Events

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 3 дни

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 4 дни

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?