Следва

Mid90’s - Режисьорският дебют на Джона Хил

SUR(REAL)RENDER: Нереален като самия Войн де Войн

SARIEV Contemporary, Пловдив има удоволствието да представи пърформанс и изложба SUR(REAL)RENDER на автора представляван от галерията, Войн де Войн...

People of art преди 5 години

Обичаме да говорим за любов, за изкуство и за неразривното цяло, което в действиетлност образуват любовта и изкуството. Такова неразривно цяло, комбинация от нечовешки талант за себеизразяване, изкуство, сякаш бликащо от вените, и любов към живота, към изкуството и към правенето на изкуство е Войн де Войн - творецът, към когото се обръщаме днес по повод последния му проект SUR(REAL)RENDER. Voin de Voin не е артистичен псевдоним, или поне не точно, но определено носи част от харизмата, която идва по рождение. Визуален и пърформанс артист, по принцип разтегливо понятие, в неговия случай е начин да изрази себе си, в който спазва едно просто правило - да не се повтаря. А помните ли, когато с Войн си говоихме за любов, любови и любовта as a whole? Припомнянето е силно препоръчително! 

Някъде измежду хилядите ангажименти, пътувания и усилената подготовка около SUR(REAL)RENDER, хващаме Войн за няколко кратки, но пък оставящи материал за дълги размисли, въпроси:

V.S.: Пътят е...
V.V.:
 ...perplexed (oбъркан)

V.S.: Поемаме по него като...
V.V.:
 ...войни

V.S.: Не разпознаваш знаците когато…
V.V.:
 ...спиш

V.S.: Истинското...
V.V.:
 ...сърце

V.S.: Твоята черна кутия крие...
V.V.:
 ...Dreams & Nightmares

V.S.: В документалните изображения на капитулацията няма...
V.V.:
 ...случайности

V.S.: Празнотата олицетворява...
V.V.:
 ...вътрешно пространство

V.S.: Мисълта и действието са еднакви само когато...
V.V.: 
...сме канализирани

V.S.: Образите се въртят в/във...
V.V.:
 ...въображаемото

V.S.: Невъзможното е възможно, защото...
V.V.: .
..позволява свобода

V.S.: Заснемаш вътрешното си пространство, на кадрите има...
V.V.:
 ...констилации от обекти, части от тела и светлина

V.S.: Materia Prima в четири думи...
V.V.:
 ...non partical yet dynamic force

V.S.: Единственият въпрос, който искаш да зададеш...
V.V.: 
What do you know about the morphic field?

V.S.: И този, който никога няма да питаш...
V.V.: 
What dont you know about the morphic field?

V.S.: Краят на съзананието се крие в...
V.V.:
Нямам идея!

Повече за пърформанса:

SARIEV Contemporary, Пловдив
представя:

Войн де Войн
SUR(REAL)RENDER
пърформанс и изложба

26 юли – 27 август 2018
Откриване и пърформанс 26 юли, 18:00 – 22:00 часа



SARIEV Contemporary, Пловдив има удоволствието да представи пърформанс и изложба SUR(REAL)RENDER на автора представляван от галерията Войн де Войн. Изложбата ще се състои между 26 юли и 27 август 2018 г. и ще представи поредицата от фотограми, създадени по време на колективния пърформанс при откриването на 26 юли 2018 г. между 18:00 – 22:00 часа в пространството на галерията на ул. Отец Паисий 40 в Пловдив.

SUR(REAL)RENDER на Войн де Войн се случва във време на лично помирение и задава въпроси за това дали сме поели по пътя на нашата лична мисия в живота, дали сме на прав път, слушахме ли водещите ни гласове и разпознахме ли знаците досега.

В деня на откриването Войн де Войн кани публиката да стане свидетел и да участва в създаването на изложбата му SUR(REAL)RENDER в пространството на галерията. За тази цел авторът ще трансформира белия куб на галерийното пространство на Sariev Contemporary в черна кутия, ще използва неговите пространствени параметри и ще пренесе технологията на фотографиране и оригиналния аналогов принцип, за да направи широкоформатни документални изображения. В този случай Войн поставя субекта/обекта/тялото вътре в кутията – а не отвън, както се прави при използването на фотоапарат и заснемането на изображение.
Създаденото "вътрешно пространство" е пространство, в което тялото олицетворява празнотата и се свързва с материята и паметта в нелинейна мисъл и действие.



В намерението си пърформънса на Войн де Войн поставя своите въпроси, хипотези и определя терминология, които са възможни да бъдат реализирани в неговото протичане. Набелязани от автора те са:

Какво е универсална памет, как се свързва паметта със събитията, времето.
Съществуването като възможен светлинен източник, оставяйки следи в ефирното. В невидимото паралелно измерение, когато времето и пространството са неразделнa същност.
Изображения и образи се раждат и всичко това накрая има за цел да се върне отново в универсалното въртене.

Възможността, желанието да създаде "не-пространство" – невъзможната задача на физиката – в което елементите не се привличат и не се свързват и материята и движението не съществуват – това е Materia Prima.

SUR(REAL)RENDER
може да бъде разгледан като пърформативното предложение, което изследва обхвата на човешкото присъствие – както на физическо, така и на ментално ниво. То улавя и документира моментното състояние на съзнанието на колектива/нас.

More People of art

Болшой театър премахна имената на противниците на "спецоперацията" от афишите за предстоящия сезон

People of art преди 7 месеца

Директорът на Болшой театър Владимир Урин даде интервю за "Российская газета" и заяви, че спектакли на режисьори, които са се противопоставили на руската "спецална военна операция" в Украйна, се премахват от репертоара на театъра