Следва

Healthy or Not: 10 вредни “здравословни” храни

Drunk In Love: Май Тай

Чин-чин

Food преди 5 години

"Август е следобедът на годината" е казал Георги Господинов и ние се уповаваме на това с пълна сила. Дори миналата седмица го споменахме ето тук!

Сменяме малко фокуса и темата няма да е парфюм, а коктейли. Логиката? Ами, ние силно вярваме, че следобедът е напълно удачно време за коктейл или чаша вино и тъй като сме в този период от годината, напълно задължително е да си кажем наздраве на обяд. Пък и тези 30 градуса навън предразполагат с пълна сила да си сипем нещо студено, освежаващо и леко замайващо. Така решихме тази седмица кулинарът ни е с малко по-различна тематика - няма да са ястия, а коктейли. Ще направим микс между класически и нетрадиционни и ще ги представяме в рамките на пет дни. Какво се изисква от вас? Желание, настроение, а може би и шейкър. Проверихме ги - не са скъпи. Цял комплект е около 30 лв., а само шейкър се намира и до 15 лв.. Напълно удачна инвестиция, която няма да ви разочарова и предаде дълго време.


Май Тай
30 мл бял ром
30 мл тъмен ром
15 мл коантро
5 мл захарен сироп
15 мл гренадин
10 мл фреш лимон
украса - ментаю

В шейкър се разбиват белият ром (30 мл.), трипъл сек (15 мл.), захарният сироп (5 мл.), гренадинът (15 мл.) и лимоновият сок (10 мл.). Налива се в чаша, пълна с лед. Отгоре се изсипва тъмният ром (30 мл.) и се украсява с мента. Сервира се с бъркалка в чаша олд-фешън.
 

 

More Food