Ортаница озвучава Световното първенство по художествена гимнастика в София

Ортаница озвучава Световното първенство по художествена гимнастика в София

Георги Стрезов, работил по саундтрака на "Соло: История от Междузвездни войни“, създава специалните ефекти на събитието...

Малко повече от месец остава до Световното първенство по художествена гимнастика, което ще се проведе в зала „Арена Армеец“ между 10 и 16 септември 2018 година. Освен състезанията, зрителите в залата ще станат свидетели на две специални събития по откриването и закриването на първенството. За откриването се подготвя специален филм, който ще представи България, а „Оратница“ ще изпълняват музиката на живо в залата. Закриването от своя страна ще е спектакъл, на който отново ще звучи музиката на групата. Музиката за двете събития е създадена специално за Световното първенство.

„България е съвършено съчетание от мистични ритуали и традиции, религия и вяра, природа, обединила в себе си перфектна хармония, спиращи дъха познати и непознати места, извор на безценно културно богатство и вдъхновение. Тя е мистика. Тя е древност. Тя е вяра и хармония. Тази година тя е и художествена гимнастика. Тези измерения са нашето богатство, златото на България. Като домакин на Световното първенство по художествена гимнастика, желаем да запознаем всички чуждестранни гости на събитието с атмосферата и достойнствата на нашата страна. Да ги потопим в красотата и магията на България, като им дадем шанс да почувстват българския дух и топлина без да стават от трибуните“, разказва повече за концепцията Илиана Раева, председател на БФХГ.

Освен филма за откриването, във вторник зрителите в залата ще видят финалите на обръч и топка и кои ще грабнат първите медали. „Приветстваме всички, които имат възможност да са в залата, за да подкрепим нашите момичета в борбата им за медалите. Нека напълним залата и покажем какво може българската публика“, споделя Радина Филпова, талисман на Световното първенство по художествена гимнастика.
Междувременно Facebook страницата на федерацията по художествена гимнастика (https://www.facebook.com/BGRGfederation/) започна кампания по нетрадиционно представяне на всички момичета от отбора на България. Всеки ден страницата представя ежедневието и подготовката им.
Кои са „Оратница“

Оратница са шестима млади български музиканти, обединени от любовта си към българския фолклор и съвременните бас жанрове. В последствие, на което започват да наричат уникалните си звуци „ETHNOBASS“.

Музиката на Оратница е смесица от фолклорни мелодии, възпяване в православен стил, далечни аборигенски теми, хип-хоп, дъбстеп, трап, дръм едн бейс и неравноделни ритми. Оратница интерпретира традиционни български песни по начин, който съвременното поколение посреща с широки обятия.

Групата съживява интереса към българските музикални традиции сред млади и стари не само в България, но и в цяла Европа. Благодарение на майсторски съчетани регионални фолклорни елементи с глобални музикални стилове и използването на нетипични инструменти, музиката на Оратница успява да ни докосне независимо от нашето минало.

Световното първенство по художествена гимнастика в София ще се проведе от 10 до 16 септември 2018 година в зала „Арена Армеец“.

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.