Следва

Penthouse Рай: Лукс апартаментът на Майкъл Корс

Из дневника на една домакиня от 1980-та: Лесна утринна гимнастика

Ready! Steady! GO!

Health преди 5 години

Миналата седмица ви запознахме с една книга от Битака, която приютихме. Самотна, забравена, връщаме я към живота. За който е изпуснал новия член на семейството ни, припомняме ТУК! 

Вторник по обяд тя отново е нашата муза за деня, този път фокус не са ни цветовете, вкарваме малко физически усилия. Делничен ден, 7,00, алармата звъни с любимата ни песен, ставаме, готови за гимнастика. А упражненията? И тях ги имаме. Готови?


Редовната гимнастика сутрин е важно средство за запазване на телесната и душевната бодрост. Повечето от нас обаче все още не се намират на етапа на добрите намерения! Най-честите причини, поради които постоянно отлагаме упражненията, са недостигът на време и подходящо място, но всъщност главната причина е липсата на воля да ставаме 10 минути по-рано, отколкото сме свикнали.

За тези, които са съгласни с нашите аргументи, избрахме комплекс от упражненията, които се правят още в леглото преди ставане. Такава привлекателна възможност навярно ще увеличи броя на решилите да започнат всекидневни освежаващи физкултурни упражнения.

1. Легнали по корем, се вдигаме на ръце, главата извиваме назад, а краката обтягаме с изпънати пръсти. Това упражнение спомага да се подобрят нашата походка и държанието на тялото.

2. Легнали по гръб, свиваме последователно всеки крак в коляното и отново го допираше до дюшека.

3. Въртим краката в глезените отляво надясно и обратно, пръстите последователно свиваме и и отпускаме (упражнението укрепва ходилата и глезените).

4. Свиваме левия крак в коляното, притискаме го с ръце към брадата си, а десния изпъваме нагоре. Правим упражнението отново като сменяме краката.

5. Обхващаме с две ръце краката под колената, надигаме ги едновременно с раменете си и се въртим надясно и наляво.

6. Лежим по гръб, вдигаме долната половина на тялото, опираме се само на главата и плещите (правим т. нар. свещ), придържаме тялото с две ръце, а краката изправяме и свиваме в колената последователно.

7. При опънати ръце край тялото вдигаме и спущаме двата крака едновременно.

8. Сядаме на края на леглото с пуснати прибрани крака, накланяме се и се стремим да докоснем върха на пръстите.

9. В седнало положение с леко разтворени крака изпъваме нагоре трупа и ръцете, а после отпускаме цялото тяло, като сваляме ръцете надолу.

10. В седнало положение с леко разтворени крака се навеждаме и докосваме с двете ръце пръстите на левия крак, изправяме гърба, леко се протягаме и правим същото движение към десния крак.

 

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 1 месец

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.