Пролет/Лято 2019-та: Acne Studios

Пролет/Лято 2019-та: Acne Studios

Spring/Summer 2019

Историята около новата колекция на Acne Studios за Пролет/Лято 2019-та, отново изпреварила основния моден сезон, подобно на Dundas, се върти около изкуството на танца.

Неотдавна Джони Йохансън, креативен директор на бранда, получава покана от млад шведски хореограф за колаборация по една от продукциите на Кралската опера в Стокхолм, но той учтиво отказва. Въпреки това обаче, дизайнерът нескрито търси вдъхновение именно в танца.

Самият Йохансън споделя, че не успява да спре мислите си около идеята и затова представя колекцията под формата на "животът на танцьора в четири акта". Замисълът се превежда като богата палитра от 70-тарски вдъхновения - ризи с якички, артистично изплетени плетива като детайли, както и шантави в комбинацията си тонове като светлозелено, ръжда, корал, тюркоаз и червено.

Движението като идея заема централна роля в line up-а: преувеличените в дължината си панталони от плисирана материя наподобяват така наречените гети; кожените панталони се носят с фини клинчета под тях; а под роклите пък се виждат плетени или безшевни интерпретации на бодита.

Вторият акт е концентриран около романтични визии, изработени от лен с детайли, взаимствани от фолклора. които по-късно преминават във вечерни такива - топове от жакард, барокови костюми с интригуващи принтове на лебеди; рокли-ризи, отново в принтове, но този път под формата на рисунки на стари оперни къщи.

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.

Още от ViewSofia