Следва

„Докато лежах и умирах“

Nightmare swimwear-а на С. Дали от 65-та

"Чуждото мнение ми е безразлично. Единственото нещо, което ме вълнува, е да се говори за Дали. Пък било то и хубави неща."

People of art преди 5 години

"Оказва се, че всяка сутрин, щом се събудя, изпитвам върховно удоволствие, което днес откривам за пръв път - това да бъда Салвадор Дали. И очарован се питам какво ли чудо ще направи днес този Салвадор Дали. И всеки ден ми става все по-трудно да разбера как останалите могат да живеят без да бъдат Салвадор Дали."



Не сме Салвадор Дали и можем само да гадаем какво е да живееш и да бъдеш Салвадор Дали. Няма и да разберем, но знаем какъв е животът, когато се докосваш до изкуството на Салвадор Дали. Сюрреалистичен, цветен и тотално извратен. "Сюрреализмът, това съм аз!"

"Аз не взимам наркотици. Аз съм наркотикът." - Да. Той е нашият наркотик. Дозата изкуство, която приемаме през очите и сърцето. Личност, способна да докара сетивата до екстаз, а тялото и душата до абстиненция при липса на контакт.

"Има някои дни, през които си мисля, че ще умра от свръхдоза удовлетворение." - Прекарахме уикенда в опиянение след поредната ни порция Дали, попаднахме на едно видео, озаглавено "Nightmare Swimwear ft Salvador Dali", съдържащо странни дизайни на бански костюми на Дали от 1965 година. Когато лудостта на гения срещне подиума.

"Художник не е онзи, който се вдъхновява, а онзи, който вдъхновява." Вдъхновени в еуфория споделяме го с вас. Кратко е, под минута дълго, черно-бяло, съдържащото цялата му прилежаща лудост.

"На шест исках да бъда готвач. На 7 исках да бъда Наполеон… И от тогава се амбицирам все повече." 



 


А ТУК и ТУК припомняме и някои други наши материали, насочени към С.Д.

More People of art

Болшой театър премахна имената на противниците на "спецоперацията" от афишите за предстоящия сезон

People of art преди 7 месеца

Директорът на Болшой театър Владимир Урин даде интервю за "Российская газета" и заяви, че спектакли на режисьори, които са се противопоставили на руската "спецална военна операция" в Украйна, се премахват от репертоара на театъра