Следва

Smoothies: 1/5

Каква титла ще получи Катрин, след като Уилям стане крал?

You can now call me...

Celebrities преди 5 години

Както е известно на всички херцогът на Кеймбридж - принц Уилям, е на второ място по наследяване на британския кралски трон. Така че рано или късно ще дойде денят, когато принц Уилям ще стане крал Уилям V, а съпругата му херцогиня Катрин ще се нарича кралицата Катрин VI? Не точно.

Кралският историк Марлен Кьонх смята, че най-вероятно Кейт Мидълтън ще стане кралица Катрин, но няма да има римска цифра след името си.

"Съпругата на краля традиционно е кралица. В повечето монархии, обаче, кралят има титла и римска цифра, но не ги споделя с жена си", казва експертът, като също така обяснява и защо съпругът на кралица Елизабет е все още принц Филип, а не крал Филип.

Между другото, когато принц Чарлз се възкачи на престола, най-големият син ще трябва вземе титлите му: херцог на Корниш и херцог на Ротсей и Кейт Мидълтън ще ги наследи също. Принц Уилям, според кралския историк, ще получи и още една титла от бабата си - принц на Уелс, а съпругата му ще се превърне в принцеса на Уелс.

More Celebrities

Драма и възторг: Катрин и всички други принцеси на Уелс в историята

Celebrities преди 12 часа

В историята е имало само 10 принцеси на Уелс. Въпреки че въпросните знатни дами вляха в монархията нова кръв и интелигентна различност, всички те са източник на очарование и... скандални клюки.