Следва

We love... Jimmy Choo за H&M

Fratelli Rossetti Есен-Зима 2009-10

И тази есен безупречността на Fratelli Rossetti по отношение на материите и детайлите ще си личи в цялата...

All fashion преди 14 години

И тази есен безупречността на Fratelli Rossetti по отношение на материите и детайлите ще си личи в цялата колекция на марката, от която ще избираш сезонните си топ аксесоари в бутик Kult Shoes в ЦУМ.

През есен-зима 2009-10 моделите дамски и мъжки обувки от високия клас бранд ще напомнят за вечността и най-вече за очарованието и стойността на времето.

Едно от забележителните дамски предложения на Fratelli Rossetti се нарича „Amazone“ и, както говори името, препраща към жените с авантюристичен дух. Amazone съчетава екзотика с аристократизъм като залага на катарамите върху автентичната кожа „Splendor“, която с времето става още по-красива. В своите форми обаче моделът е много женствена. С ток от 10 см и платформа от 2 см, лакирана с дървесен ефект - всички женски козове работят по-добре, когато са отвисоко.








В колекцията специална чест е отдадена още на незаменимия градски ботуш – класически или спортен - и на любимите есенни мокасини във вариант с катарами или такива с класически връзки.



Телешка кожа и акцент върху подметката (изработена от микроинжектирана гума) са отличителните черти на моделите. Женственият еко дизайн е предпочетен в естествеността на меките, топли, леко пепеляви тонове за ботушите и обувките с връзки, но основните цветове и тук са черно, антрацит, тъмнокафяво и виолетово.



Алтернативните дизайнерски решение и тук не са подминати – има модели в цвят състарена роза, циклама, перлено сиво и пъпеш.



Тотална женственост и шик в стил 80-те притежават 7 или 8-сантиметровият ток при обувките с връзки. Материалите говорят чрез езика на елегантността – крокодил, гущер, питон, щраус, нощна катерица, които са в Technicolor цветове. На фона на класическото черно, цветовете отново контрастират в цикламено, виолетово и състарено розово.

Мъжете също преоткриват красотата на времето. В колекцията за господата майсторство е основното послание, което носи мъжката колекция на Fratelli Rossetti есен/зима 2009 – 2010.

Колекцията е изработена изцяло на ръка; зашиването под самата кожа е нарочно прикрито, но въпреки това е ясно видим здравият шев. То изисква средно 2,5 мм дълга нишка и един час изработка. Под телешката кожа, която е дебела 1,5 мм, се създават шарки върху must haves моделите в мъжката колекция на Fratelli Rossetti. Следите за майсторството на марката са в краищата на мокасините и в различните мотиви цветя върху предната част на обувките, които са затегнати с катарама.

Майсторството е и в особените hand-made бодове, които правят обувките уникални и автентични. Структурата е по-мъжка и солидна, но гъвкава. На заоблеността на предната част на обувката е отделено специално внимание, без значение дали става въпрос за мокасините, моделите с връзки или ботите.

Използваните багрилните вещества са на растителна основа и се нанасят на ръка с въздушен пистолет с неравна струя. Нюансите се получават от например, при кафявото от използваната кора на дърво и т.н.



Присъства и силно усещане за индивидуалност при материалите. Всички те са използвани още от далечни времена – антилопа, напа, третирана с мазнини, за да се повиши vintage ефектът на обувката. В същото време пък този ефект на «остаряване» й придава и технологичните ценности като водоустойчивост, например. Кожите от влечуги - змиорка и крокодил, пък винаги са били символ на добър вкус.

Цветовете на колекцията притежават видима мъжествена наситеност - от неизменното черно и тъмнокафяво, до патладжаново лилаво и тъмносиво. Вътрешните обшивки са също по-тъмни, за да си подхождат с подметките.

Жените и мъжете с Fratelli Rossetti имат самочувствие на елегантни, с добър вкус и предпочитание към качествените материи и форми.

Novea-bg.com

More All fashion