Следва

Coup

Лика-прилика: Анди Уорхол VS Дейвид Бауи

null

преди 14 години

Ако се загледащ в лицето на Дейвид Бауи със сигурност ще намериш прилика с бащата на поп арт културата Анди Уорхол. Двамата несъмнено имат подобно черти и поведение, но нещата не спират до тук. Оказва се, че Анди Уорхол е повлиял силно върху музиката и кариерата на Дейвид Бауи, а англичанинът Бауи играе самия Уорхол във филмите - "The Doors" и "Basquiat".

През 1970 Бауи често се изявява по нюйорските ъндъргаунд сцени като имиджът му е допълнен от андрогенната му визия. Именно по времето на тези изяви Бауи често се появява в компанията на поп-арт краля Анди Уорхол. Все пак и двамата са с интересни сексуални наклоности, само че Уорхол често е смятан за асексуален, а пък Бауи заявява, че е бисексуален, въпреки че впоследствие се отказва от това си признание.

Анди Уорхол дотолкова се оказва муза и вдъхновение на Бауи, че музикантът прави песен наречена Анди Уорхол в чест на американския артист. Интересен факт е, че Уорхол не харесва песента написана за него, тъи като смятал,че осмива физическия му вид.

More from View Sofia

More