Следва

Всички носят: Snakeskin print

Summer is still here: 5 основателни причини да носим джапанки

Summer vibes...

All fashion преди 5 години

Кристиян Лубутен казва: “Не бих искал някой да погледне обувките ми и да каже: “О, изглеждат толкова удобни!” Е, на нас все още ни се иска да се намери дизайнер, който да създаде удобни високи токчета, но сме сигурни, че дори и това да се случи, улиците на София пак ще се окажат предизвикателство за тях.

Не можем да си представим обаче да носим обувки на висок ток непрекъснато. А и има ситуации, в които е просто неприемливо и алтернативите на ниска платформа са далеч по-подходящи. В сезона на летните почивки и бързите морски уикенди в куфарите ни има пет основни неща, без които не тръгваме - слънчеви очила, бански, слънцезащитен лосион, дебитна карта и джапанки, разбира се. Именно за последните ще си говорим в настоящия материал.

Джапанките са онези летни аксесоари за крака, които ни оставят със смесени чувства. Наистина, не е никак лесно да изберем подходящ модел, който не само да ни допада визуално, но и да бъде удобен, а не да се чувстваме така, сякаш ходим боси по земята. А и да си го кажем направо - има нещо, което ни смущава, когато пръстите и петите ни са на показ, затова е много важно да заложим на модел, който да ни кара да се чувстваме удобно в кожата си. Или в джапанките си.

Важно уточнение в случая е, че при избора на джапанки нямаме какво чак толкова да комбинираме, така че не настъпва краят на света, ако не са съчетани с банския, капелата или плажната чанта. Най-важно е да се съсредоточим върху комфорта, защото с коктейл в ръка и слънчеви лъчи по цялото тяло това е всичко, което има значение.

Ако тези доводи не са ви достатъчни, за да се сдобиете с чифт джапанки още сега, сме ви подготвили още 5 основателни причини, които да ви убедят в предимствата им.

Комфорт и здраве на стъпалата
Тук съвсем не става въпрос само за физическото удобство, което изпитваме в конкретния момент, а за ситуация в перспектива. Непрекъснатото носене на неудобни обувки може да деформира стъпалото и да предизвика куп неприятни състояния, някои от които могат да бъдат излекувани само с операция. Обърнете внимание на джапанките Flips, които са леки, еластични и с ортопедични стелки. Специалната пяна осигурява мекота и комфорт на петите и възглавничките, грижейки се цялостно за стъпалото.

Удобство по всяко време
В настоящата статия акцентираме основно върху джапанките и летните емоции, с които ги свързваме, но ще си позволим да направим една стъпка встрани и да ви покажем чехли тип сабо, които са удобни не само за свободното време, но и за работа. Ако сте медицинско лице например, то най вероятно работата ви е свързана с много напрежение и най-вече тичане. В такъв случай можете да изберете чехли, които да балансират стъпалото, да са устойчиви на гладки и хлъзгави повърхности и най-вече: да ви осигуряват максимален комфорт през 12-часовият работен ден, какъвто често се среща в различните лечебни заведения.

Свеж въздух за стъпалата
Не можем да отречем, че когато не носим високи обувки, кецовете са предпочитана алтернатива. Те са удобни, съчетават се лесно както с деним, така и с рокли, предлагат разнообразие от цветове и какво ли още не. Най-добре е обаче да се въздържаме от тях през летния сезон, защото това е единственото време, в което можем да оставим стъпалата “да дишат”. И това не е всичко. Затворените обувки в горещото време могат да предизвикат сериозни проблеми, които в никакъв случай не бива да подценяваме. Най-безобидният, разбира се, е неприятна миризма на стъпалата, което не е никак готино и може сериозно да ни засрами, но все пак не е най-страшното нещо. Не би било обаче никак добре, ако ни се появят гъбички по краката. Те избират топлите и влажни места, които рядко биват излагани на свеж въздух. Причина за появата им са тесни обувки, изпотяване на краката, изкуствени материи, лоша хигиена и други.

Затова, в горещото време, е особено важно стъпалата ни да бъдат проветрявани. А един от най-добрите методи за това са именно джапанките.

Педикюр и аксесоари на показ
Един-единствен сезон през годината можем да покажем педикюра си и ако сме се погрижили добре за него, нищо не бива да ни спира. С възможностите, които гел лакът предлага, имаме възможност да заложим на устойчив педикюр, който изглежда перфектно от първия до последния ден. В случай че не си падате по трайния лак обаче, можете всяка седмица да обновявате педикюра си, съобразявайки го с дрехите, банския и най-вече настроението си.

Ако пък харесвате и носите аксесоари за крака като пръстени и гривни за глезени, един от най-добрите начини да ги покажете са именно джапанките. И не, подобни бижута не са запазена марка само за бохо мацките и тези с влечение към ретро модата - и в момента се предлагат много нежни модели, които сме сигурни, че биха привлекли вниманието ви.

Усещане за свобода
Не е ли свободата нещото, което ни липсва най-много в корпоративния и забързан градски начин на живот? Не е ли тя причината, поради която нямаме търпение да стане петък и да се качим на колата/влака или каквото дойде, за да се отправим към непланиран уикенд на морето, което да отмие напрежението от цялата работна седмица? Не търсим ли отчаяно свободата, когато въпреки че сме свикнали на удобства и комфортен начин на живот, дори не се замисляме да натоварим палатката в багажника, да метнем спалния чувал отгоре и да отидем на къмпинг под звездите, без да се притесняваме, че машината за капучино е останала в София, а тоалетна трябва да делим с още десетки къмпингуващи, макар че за почти същото бърчим нос, когато чакаме на опашка пред дамската тоалетна в мола?

Понякога е нужно нещо съвсем малко, което да ни помогне да си поемем глътка чист въздух. Това може да е моментът, в който изключваме служебният компютър и излизаме в отпуска; когато сваляме униформата, ако имаме такава, знаейки, че в следващите два дни ще се разхождаме само по ефирни рокли; когато пускаме косата си от строгия кок и я оставяме да събира разпилени слънчеви лъчи; когато сваляме строгите обувки на висок ток и обуваме джапанки, с които да целуваме топлия пясък и спокойните вълни

More All fashion