Следва

Горд татко & съпруг: Силвестър и момичетата му

Back to 1979-a: Фреди Меркюри + The Royal Ballet

Best of the BEST

Celebrities преди 5 години

"Те ме поканиха. Те всъщност си мислеха, че мога да танцувам, затова ме помолиха и да направя този благотворителен концерт. После осъзнах как мога да танцувам. Оценявам и се възхищавам на тяхната дисциплина и отдаденост. Имам предвид, че това е съвсем друг вид отдаденост от моята. Имам чувството, че аз никога не бих могъл да го направя, то е сякаш да научиш стъпките на някой друг. Правя нещата, които искам и всичко това е изключително освобождаващо." - Фреди Меркюри за колаборацията си с The Royal Ballet през 1979.

През 1979 година, окуражен от своя приятел Уайн Илинг - хореограф и танцьор към The Royal Ballet, Фреди започва тренировки с членовете на компанията по организацията на благотворителен концерт за деца в неравностойно положение. Всички сме добре запознати със силата, която Ф.М. носи на сцената и отдадеността по време на всеки концерт. Той не е просто изпълнител, той е заряд, Вселена, взрив от възможното и невъзможното. Той е един единствен. В основата на всички концерти на Queen лежи огромното физическо натоварване, през което всеки член минава, но най-вече това на Фреди. И въпреки феноменалните му представления и поведение на сцената, оказва се, че той не може да танцува, колкото и невероятно да е това. Не можем да отречем обаче че той със сигурност има "своите движения", които разпознаваме и до днес. И макар да няма уменията, той самият споделя, че винаги е имал желанието да се научи, да пробва да танцува балет. Благодарен за отдалата му се възможност, той приема присърце тренировките и репетициите изключително сериозно, но определя цялото преживяване като "агонизиращо".

"Караха ме да се упражнявам на станка, да си разтягам краката, за една седмица трябваше да науча неща, които те са тренирали с години. Беше убийство. След точно два дни започнах да агонизирам. Болеше ме на места, които дори не знаех, че съществуват."

Както можете да си представите, представлвнието на Фреди е било високо оценено от абсолютно всички дори и балетните критици. А цялото изпълнение на Меркюри, както обикновено, спиращо дъха. Но той не само е танцувал, изпълнявал е и адаптирани версии на “Bohemian Rhapsody”, и “Crazy Little Thing Called Love”, завладявайки сцената без да изпуска нотка, тон или поза.

След поредния урок по история на Queen, време е да ви покажем и някои невероятни кадри в галерията горе>>>, заснети по време на репетициите на Фреди с The Royal Balet и видео от самото представление...

More Celebrities

Драма и възторг: Катрин и всички други принцеси на Уелс в историята

Celebrities преди 2 часа

В историята е имало само 10 принцеси на Уелс. Въпреки че въпросните знатни дами вляха в монархията нова кръв и интелигентна различност, всички те са източник на очарование и... скандални клюки.