Следва

Четиво в четвъртък: "Луди богаташи"

25 мига от детството

Заповядайте в периода 13.08. - 27.08.2018 в градинката на НДК откъм входа на кръстовището на „Фритьоф Нансен“ и „Патриарх Евтимий“
 

Events преди 5 години

25 МИГА ОТ ДЕТСТВОТО
Изложбата се посвещава на 25-годишнината
от създаването на SOS Детско селище Трявна

Всяко дете има право на семейство, закрила, обич, грижи, образование… Но не всяко дете ги получава. Причините са различни, но резултатът е един и същ – децата страдат.

Помните ли 90-те? Знаете ли какво се случваше с тези деца тогава? Хвърляха ги в големите домове, които умишлено се строяха на затънтени места – далеч от човешките очи. Тогава, още по онова време, ние първи дръзнахме да мислим за семейство. Започнахме да се грижим за тези деца в SOS семейство, основахме SOS Детско селище Трявна и създадохме един оазис на заслуженото детство.

Днес SOS Трявна става на 25 години. За този четвърт век се промениха много неща. Самият SOS модел се промени. В началото една SOS майка се грижеше за пет, шест или седем деца. Днес за децата се грижат SOS приемни родители (двойки), които заедно с настанените при тях деца, отглеждат и собствените си деца. Днес насърчаваме контакта на децата с биологичните им родители, защото вярваме, че родното семейство на едно дете е най-добрата среда за него. Днес нашите социални работници и психолози работят не само с децата, но и с техните биологични родители, за да им помогнат да си стъпят на краката и отново да могат сами да се грижат за децата си. Днес SOS Детско селище Трявна е отворено към външния свят и работи със семейства от общността.

Само едно нещо никога не се промени – любовта и грижите, които получават децата в SOS Детско селище Трявна. Децата винаги се чувстват деца при нас, защото ние сме доставчик на безгрижно детство, не просто на социални услуги и временни решения. Убедете се сами. Тази изложба съдържа 25 мига от детството, уловени във фотографиите на Проф. д-р.Росен Коларов и Милена Парцунева и се посвещава на 25-годишнината от създаването на SOS Детско селище Трявна.

More from View Sofia

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 3 дни

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 седмица

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 2 седмици

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?