Следва

We love: Zodiac тишъртите на Vetements

Обядът & Аутфитът: Неочаквано СТИЛНА комбинация

do it with style, or not at all...

All fashion преди 5 години

Навярно не сме единствените, които откриваме нещо особено привлекателно, когато се натъкмен на някого, облечен от глава до пети в един единствен цвят. Може би в очите на повечето хора, монохромните аутфити излгеждат като детска игра, но в действителност се изиска огромно търпение в търсенето на отделните елементи за подобен ансамбъл и съчетаването им. От изкуството на монохромните аутфити, демонстрирано надлъж и шир и уловено през обектива на стрийтстайл фотографите, се вдъхновява и дуото Келси МакКлелан и Мишел Магългре. Келси е фотограф, базиран в Сан Франциско, а Мишел - стилист, понастоящем развиващ се в Охайо. Тези музи от ежедневието са вдъхновението, стоящо зад концепцията на най-новия проект на креативното дуо, идващ с интригуващото име "Wardrobe Snacks". Забавна, но същевременно изискана селекция от кадри, вдъхновена от обяда. Да, обяда - незаивисимо дали ще е в близката закусвалня, заведение за бързо хранене, по път, в парка, или в автобуса. Целта на Келси и Мишел е да уловят "похапващите", потънали в спокойствието на обедната почивка и собствените си мисли.

Двете момичета създават поразителен сет, изпозлвайки абсолютно минимално оборудване и снимайки в собствените си къщи. Авторките на проекта споделят, че с всяка снимка разказват различна история, но същевременно искат тази история да бъде интерпретирана по различен начин от всеки наблюдател. "Идеята ни беше да поиграем с цветовете и текстурите, за да създадем серия от монохромни сетове, които съзнанието да регистрира като истинско изкуство."

Взискателното отношение към детайла прави концепцията толкова отличителна и запомняща се - всичко от перфектно координираните комбинации храна-аутфит, през отхапките, до идеалното позициониране на ръцете, е изпълнено с най-голяма прецизност.

В галерията горе>>> ще откриете не само визуален урок по монохромност, но и 12 нагледни примера как да съчетаваме дневната доза калории с аутфита си.

More All fashion