Следва

Първа есен

Петте неща, които харесахме в модата през изминалата седмицата

Лондонската седмица на модата поощрява разнообразието по подиумите този сезон. И не става дума само за...

All fashion преди 14 години

1. Моделите по лондонските подиуми не са само бели, 19 годишни и 48 кг

Лондонската седмица на модата поощрява разнообразието по подиумите този сезон. И не става дума само за расовото разнообразие. PPQ показаха пролетната си колекция за 2010 изцяло върху чернокожи модели. Марк Фаст избра три модела със „стандартни размери”, една, от които дори откри ревюто му. А за представянето на колекцията на The Sykes са избрани модели на възраст до 70 години. Въпреки всичко, критиците подлагат под съмнение опити като този, основавайки се на изцяло черния италиански Vogue, около които също се вдигна много шум за кратко.

2. Виктория Бекъм с ТРЕТА колекция



За всички жени, които се умориха от дългите официални рокли по червените килими Виктория Бекъм подготви третата си колекция от къси рокли. "Късото изглежда също толкова страхотно!" обяснява тя. За наша изненада, колекцията наистина е добра. Дрехите се доближават много до стила на попзвездата, като тя експериментира и с палта тип пелерина, изработени от висококачествени материали. Цените са високи, но колекцията се разпродаде по цял свят.

3. Обувките на Николас Киркууд за Rodarte пролет-лято 2010



Сред нещата от измината седмица на модата в Ню Уорк има такива, които просто не можем да подминем, като обувките на Николас Киркууд. В колекцията на Rodarte примитивизмът се омъжва за футуризма и това особено си личи по стъпалата на моделите - метал покрива пръстите им и платформите, а токът е конструиран от метални болтове. Изключително свирепи/брутални, тези обувки е дело на гениален дизайнер.

4. Derek Lam връща цветовете през пролет-лято 2010.



След като скоро му се наложи да опровергава слуховете за проблеми в управлението на пролетната му колекция, Дерек Лам даде дълго интервю за Wall Street Journal, където обяснява, че „не се очакват бури в неговата колекция за пролет 2010, само слънчево и плажно настроение. Не съм правил напълно цветна колекция отдавна и мисля, че сега е подходящ момент.” Освен цветовете, важно място в колекцията заемат и звездите, те присъстват като акцент в колани, като обеци и в други аксесоари.

5. Седмицата на модата в Мадрид


Adolfo Dominges

Гранд форума на испанската мода се проведе за 50 път между 18 и 22 септември в Мадрид. 56 водещите съвременни испански дизайнери взеха участие него, заедно с още 36, които представиха колекциите си в шоурума EL EGO, където публиката има възможност за директна покупка. Най-много ни впечатли ни завръщането на двете гранд имена на испанската мода - Адолфо Домингес и Роберто Верино. Домингес избира Мадрид за своето завръщане след десет годишно отсъствие, а ревюто му бе уважено от ред знаменитости, включително и Гуинет Поутрол.
 

More All fashion