Следва

Гениалните прости неща - Топчета с бекон и кайсии

10-те стола, които могат да променят живота ти

Затова решихме, че е време да погледнем модата и от този ъгъл, и ви представяме десет стола, които ще променят преставите ви за седене...

All About Life преди 14 години

Има едно известно твърдение, че хората имат две „кожи”: модата и архитектурата.

Във ViewSofia очевидно залагаме повече на първото, но красотата не се измерва само с дрехи, обувки и шапки, а и с местата, в които живеем и посещаваме.

Затова решихме, че е време да погледнем модата и от този ъгъл, и ви представяме десет стола, които ще променят преставите ви за седене.

1. Tulip chair



Архитектът Ееро Сааринен е една от иконите на американския модернизъм, но както повечето си колеги, се е занимавал и с мебели. През 1956 създава „лалето” за световноизвестната компания Knoll. Нежните извивки на стола допадат на много хора и той се превръща в една от иконите на десетилетието. Успехът му стига дори и до Star Trek – столът става основна част от интериора на емблематичния кораб Enterprise още от създаването на сериала.

2. Egg chair




Вдъхновен от столовете на Сааринен датският архитект Арне Якобсен създава луксозния фотьойл за хотела Радисън в Копенхаген през 1958. От там той се превръща в интернационално лице на датския модернизъм и един от първите мебели наистина в духа на органичния дизайн.

3. Series 7




Отновно на Арне Йакобсен този стол е един от първите, които разкриват възможностите на шперплата. Органичната му форма и удобството му бързо го изкарват извън Дания. Днес той се среща основно из офис сгради и заведения навсякъде по света.

4. Barcelona chair



Великият архитект модернист Лудвиг Миес ван дер Рое е известен също и с мебелите си. Столът „Барселона” е направен за немския павилион на интернационалното изложение в Барселона през 1929. Успехът му е толкова голям, че в момента можете да го видите навсякъде по света – от Ню Йорк до Хонг-Конг.

5. Diamond chair



Италианският скулптор и дизайнер Хари Бертоя описва стола си като „направен предимно от въздух. Пространството просто се просмуква през него.” Въпреки че изглежда много крехък, ще ви е доста трудно да го счупите – направен е от стомана и е устойчив на драскане и удари.

6. Panton chair



Напълно възможно е това да е най-известният стол на 20-ти век. Датският архитект Вернер Пантон го произвежда за първи път през 1960 и оттогава столът стига до всички краища на света. Сравнително евтин, удобен и здрав, столът Panton става емблема на 60-те години и оттогава не иска да напусне сцената на дизайна.

7. Ghost chair



Дизайнерът Филип Старк е известен не само със страхотните си мебели, но и с желанието си да свали „дизайна” от пиедестала, на който седи. Дизайнът трябва да е достъпен за всички, не само за милионерите, казва Старк относно работата си. Мебелите му са евтини и могат да станат незаменима част от всеки добре замислен дом.

8. Voido



Архитектът Рон Арад, известен предимно с мебелите и скулпторите си, е дизайнерът на този страхотен люлеещ се стол. Изцяло от полиетилен, столът е лек и удобен и може да се използва и в затворени помещения и на открито. Този стол е един добър повод да върнете отминалите години на люлеене и стоене до прозореца вкъщи.

9. The “Go” chair



Дизайнерът Рос Лъвгроув е един от най-прогресивните в света. Дизайнерската му филосифия е „fat-free design” (обезмаслен дизайн) и се изразя в това да няма нищо излишно по продуктите му. Столът “Go” е точно такъв: съдържа само толкова, колкото му е обходимо: страшно лек, лесно преносим и невероятно удобен.

10. Crochet chair



Струвало ли ви се е, че понякога модерният дизайн е прекалено изчистен или дори стерилен? Марсел Вандерс също мисли така и затова неговата работа винаги се състои във внимателна орнаментация и креативно отношение към материалите. Crochet chair (буквално “плетен стол”) прилича на триизмерна покривка направена от баба, но противно на очакванията е достатъчно здрав, за да ви служи с години.
 

More All About Life

Sugar Daters вече и в България

All About Life преди 4 дни

SugarDaters, водеща sugar dating платформа, е развълнувана да обяви разширяването си в България, в отговор на нарастващото търсене на sugar dating запознанства в региона. Стратегическият ход идва след превода на уебсайта на български и стартирането на персонализирани блог постове, насочени към българските потребители.

Франция стана първата страна в света, чиято Конституция гарантира правото на аборт

All About Life преди 1 седмица

Франция стана първата страна в света, в която правото на жените на аборт е официално записано в конституцията. Съответната поправка, която бе приета от френския парламент, е официално одобрена, съобщи телевизионният канал Public Senate.