Следва

Loewe преиздава класическата литература

Vogue отказа на модели под 18

18+

All fashion преди 5 години

Издателството Conde Nast вече няма да кани модели, които са на възраст под 18 години, да се снимат в луксозните им издания.

Причините се обясняват с движението MeToo - за юношите е по-трудно да се противопоставят на натиска на възрастните. Моделите често работят в продължение на 12 часа, в трудни условия, които те не могат да си позволят за крехката си възраст.

Също така се позовават и на плановете за борба срещу сексуалния тормоз на децата и одобрението на тийнейджърските фигури като моделен стандарт. Израствайки, момичетата са изправени пред онези стереотипи, които изискват по-тънки бедра или талия, и са принудени да се подлагат на тежки диети.

Инициативата на издателя на Vogue, и не само, вече е подкрепена от Съвета на американските модни дизайнери и Model Alias​. От второто също така държат да не се канят модели да участват в Седмицата на модата в САЩ, които не са с навършени 18.


More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 21 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.