Следва

ТенденцииТе Есен/Зима 2018-та

Великата Mademoiselle: ЧРД, Габриел Шанел

За любовта, модата и стила...

All fashion преди 2 години

Габриел Шанел е толкова безобразно иконична, че е оставила сериозен отпечатък в света на модата, а и не само. Родена на 19-ти август 1883-та, като една истинска лъвица Коко гордо си проправя път нагоре. Боготворяща любовта, жената и модата, наследството на Шанел е извън времето и тенденциите.

Голямата Mademoiselle ни "подари" формула, която работи без грешки - малката черна рокля или сако от туид, и всичко изглежда перфектно.

Габриел Бонър "Коко" Шанел или просто Коко Шанел, както тя е известна на света, донесе модерност, простота и издръжливост в живота на жените във Франция и в крайна сметка около света. Във време, когато Кристиан Диор "размахваше" женските силуети (the New Look) с поли и пристегнати талии, Коко Шанел наложи jersey роклите си - знак за освободената жена, която е претърпяла още една война и активно участваща в обществото.

Решаваме, че рожденият ден на легендарната Габриел е отличен повод да разгледаме личния живот на една необикновената жена в няколко жестоки ретро кадъра в галерията горе>>>

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 13 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.