Следва

„КИНО В ПАРКА“

#артистите: Вихрони Попнеделев

Обичам... другото име на изкуството или Вихрони Попнеделев в  #артистите.

People of art преди 5 години

Колоритен, сладък и изключителен като артист, Вихрони ни кани на теферич в село Долно Камарци, където прекарва летата си, учи деца на изкуство, прави пленери със студенти в Арт Център Вихрони. 



Когато излезе на прага за "Добре дошли", душата на пристъпилия върху зелената трева на двора литва.

Облечен е в моряшка фланелка и сандали на босо, ласкае любовно джак ръсела си Майла, обещава да ни нагости с лично брани гъби от гората наоколо. Изглежда ужасно млад, искреността му е като балсам за натежалите от градски фалш сетива на новодошлите, от цялата му същност лъха надежда, талант, смисъл.

Иначе, Вихрони Попнеделев, баща на две дъщери и автор на най-прекрасните голи тела в историята на съвременното българско изкуство, наред с портретите, пейзажите, абстракциите, керамиката, рисунките и текстила, е професор в НХА, където преподава от почти 30 години, шеф е на катедра Текстил във Висшето художествено училище, един от най-големите съвременни български художници. Ражда се в Пловдив на 1 март 1953 година.



След петимата от Print Nest, Вихрони е героят във втория епизод на видео-поредицата на View Sofia - #aртистите, посветена на най-значимите имена в българското изкуство днес.



Във видеото е ТОЙ, напълно истински...

... и прекрасен. Вижте!



More People of art

Болшой театър премахна имената на противниците на "спецоперацията" от афишите за предстоящия сезон

People of art преди 6 месеца

Директорът на Болшой театър Владимир Урин даде интервю за "Российская газета" и заяви, че спектакли на режисьори, които са се противопоставили на руската "спецална военна операция" в Украйна, се премахват от репертоара на театъра