Следва

Satin

ТенденцииТе Есен/Зима 2018-та: Oversize everything

Времето, в което се намираме от чисто политическа гледна точка и по-конкретно, взимайки под внимание събитията в САЩ, които неимоверно оказват влияние и върху случващото се в модата, се превежда доста буквално в една от главните тенденции за сезона...

All fashion преди 5 години

"Oversize everything" има по-дълбока концепция от просто тенденция, в която дизайнерите се заиграват с обема на дрехите. Тук показаните дизайни илюстрират идеята за "сигурни и предпазни слоеве", т.е. моделите идват с основна цел защитната функция. Женската сексуалност, която дизайнерите преразглеждат с всеки изминал сезон, този път е изцяло прикрита с помощта на екстремни защитни слоеве, нагледно показано от Balenciaga и Margiela.


Balenciaga

Пластовете са основното изразно средство при този тренд - парката е облечена над поне още едно-две палта, а под тях пък се крият още обемни суитчери или пуловери. Използваните материи са предимно технически и използвани в ярки цветове и съчетания за максимално подсилване на ефекта - червено, синьо, жълто, циклама, розово и зелено. Но освен тях поява правят още големите карирани палта и наметала (Miu Miu, Lemaire, Calvin Klein), под които обаче задължително се наслагват още и още елементи - нарочно уголемени и с гореспоменатата силно необходима функция>>>


Comme des Garcons


 Marc Jacobs


Burberry


Calvin Klein


Lemaire


Margiela


Margiela


Marni


Miu Miu


Moncler Genious


Prada


Richard Quinn


Roksanda


Undercover


Versace

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 21 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.