Следва

Чанта Trucco

Пролет-Лято 2010. Какво научихме от световния подиум

За всички най-хубавото нещо в отминалите седмици на модата в Ню Йорк и Лондон би било просто да бъдем там...

All fashion преди 14 години

За всички най-хубавото нещо в отминалите седмици на модата в Ню Йорк и Лондон би било просто да бъдем там. Защото с думи не би могло да се опише истинската атмосфера на събития от подобен ранг.

В две от най-очакваните и знакови за модата седмици от световен мащаб – Ню Йорк и Лондон, се случиха над 200 ревюта, а модели и важни front row лица прелитаха хиляди километри буквално за ден. Ана Уинтър лично присъства на лондонските дефилета, което определено се превърна в новина номер едно.

Тази година началото бе 10 Септември. По традиция всичко започна от Ню Йорк, но за разлика от миналите години, тази не бе особено грандиозно. Причините са ясни. И модата определено страда от кризата, но пък дизайнерските решения и цветове успяха да направят повече от достатъчно.


DKNY, Diane von Furstenberg, Marc by Marc Jacobs

В морето от ревюта, посетени от звезди като Мадона, Чарлийз Терон и Виктория Бекъм, DKNY, Diane von Furstenberg и Marc by Marc Jacobs бяха като свеж бриз, който довя няколко стайлинг съвета: навити панталони и смесени цветове и щампи, като преобладават цветята и графитите, а роклите и полите са много къси и секси.



Rag & Bone ни изненадаха с подбора на цветовете в колекцията си. Вместо любимото им черно, този път американците са наблегнали на пастелните и нежни нюанси на бялото, бежовото, мастиленото и тъмно зеленото.



Силен интерес предизвика и поредната колаборация на манекенката Ерин Уасън със скейт марката RVCA. Резултатът е повече от свеж и секси, като самата Ерин – изрязани топове, ефирни ризи, къси панталонки и разкъсани клинове, носени с естествена непринуденост.


1. и 2. Alexander Wang, 3 и 4 - Jill Stuart

Alexander Wang, младият талант на Америка, е един от малкото отличаващи се артисти в месната модна индустрия. Много ни хареса преобладаващата асиметрия и нестандартните матетии, които е използвал за тазгодищната си лятна колекция. Страхотно харесахме и Jill Stuart, която този сезон леко ни напомня на творчеството на Gareth Pugh.


1, 2 Oscar de la Renta, 3, 4 Proenza Schouler

Във Philosophy di Alberta Ferretti бяха весели по морски, а в Narciso Rodriguez изненадващо скучни.
Нещо подобно се забеляза и при Oscar de la Renta, за разлика от Proenza Schouler. Модната къща ни зарадва със силен rock ‘n roll шик - задължителна визия за следващото лято!


Ralph Lauren, Calvin Klein, Tommy Hilfiger, Phi

Последните дни бяха отдадени на бохемската колекция на Ralph Lauren и изключително еднообразната такава на Calvin Klein. Tommy Hilfiger и Phi също не избягаха много от това определение.

Роклите с подплатени рамене и дългото сако, които много си хареса този сезон очевидно ще бъдат актуални и през пролетта.

След Ню Йорк мрачният Лондон, както винаги се оказа далеч по-интересна. В рамките на няколкото дни, само четири на брой от миналата година, се представиха някои от водещите имена както на английския, така и на световния пазар.



Matthew Williamson прогнозира едно истински бляскаво лято в сатен, ламе, камъни и пайети навсякъде по моделите. Ледено излъчване в горещите дни! Моделите на PPQ пък изненадаха с изобилието от чернокожи модели и колекция, пренаситена със удобни коктейли роклички.


Christopher Kane, Vivienne Westwood Red Label, Mulberry, Topshop Unique

Лондон каза още: карето се завръща. Видяхме го при Christopher Kane. В розово или синьо, с прозрачни или ефирни материи, вечер или през деня – хубавото каре винаги е добър избор!

При Vivienne Westwood Red Label, очаквано, моделите са разчупени, с асиметрични кройки и изкривени силуети. Абсолютно разнообразие от материи, цветове и принтове – в спектакъла на Вивиан всеки герой е различен.

Досущ като в рекламните си кампании Mulberry бяха весели и невинни по детски, докато в Topshop Unique плътта и сексапила бяха на преден план.


Aquascutum, Pringle of Scotland, Jeremy Scott

За Aquascutum лятото идва с доста плътни материи и дълги ръкави, а в Pringle of Scotland бялото е на почит и измества почти всички останали цветове. Нямаше как да не забележим Jeremy Scott и неговото алтернативно семейство Флинстоун. Пебълс и Бам-Бам превзеха подиума с кокалчета в косите и нелепо изрязани дрехи в най-веселите цветове!



Достоен завършек на Лондонската седмица може да бъде само Burberry Prorsum. Напук на задаващата се зима материите са леки, кройките - ефирни, а моделите - елегантни по градски. Изненадват ни драпериите и усукванията на плата и наличието на така актуалните напоследък ципове.

При всички случаи обаче oбразът на жената Burberry е фин, стилен и най-вече – британски!


Prada

В момента диктуват миланските лейбъли. След шоуто на Prada понятието интелигентна мода може би ще стане популярно през пролетта. Лукс, изчистени линии и плажът като вдъхновение - това бе основното послание на марката.


Giorgio Armani

Колекцията на Giorgio Armani пък изобилстваше от нежни и изтънчени цветове, женствени кройки, коприна и отново любимите ни ниски обувки!

Какво се случва по подиумите в италианската модна столица  чети в следващите дни.

More All fashion