Следва

Изненада: Теди Бургазлиева ще има близнаци!

Щастливо дете = KWIAT

Националната кампания на KWIAT за профилактика на детското зрение...

 

Health преди 5 години

За шеста поредна година, през месеците септември и октомври 2018г., ще се проведе Националната кампания на KWIAT за профилактика на детското зрение. Кампанията и тази година ще предостави безплатен очен скрининг на деца и младежи между 6 и 18 години в оптики и медицински центрове в цялата страна. Основната цел на тази инициатива е да популяризира важността от редовна профилактика на зрението на децата и да информира възможно най-много хора относно нуждата от превенция на очното здраве.

Очният скрининг е част от първичното здравеопазване, което е приоритет в европейски и световен мащаб. Ранната диагностика на детското зрение в България е съществен проблем и кампанията дава възможност да се работи активно за неговото преодоляване. Скринингът позволява да се идентифицират навреме децата с потенциални зрителни проблеми и те да бъдат насочени за преглед при офталмолог. Често децата много успешно прикриват различни зрителни дефицити и в училищна възраст тези състояния биват тълкувани нерядко погрешно като недостиг на внимание, свръхактивност, неспособност за учене и др. Редица заболявания на очите могат да бъдат коригирани, ако се открият навреме, но с напредване на възрастта възможностите за корекции намаляват и изчезват. Проблемите със зрението при децата са и ще стават все по-актуални предвид сериозното навлизане на новите технологии във всекидневните занимания, свързани с учене и свободно време при децата и младежите.

През 2018 г. лица на кампанията са талантливите малчугани от Арт компания Нови Звезди. С прякото си участие в организацията на кампанията, тези деца също се борят за по-добро очно здраве за себе си и за връстниците си. Българската марка очила тази година планира да разпространи кампанията си и да даде възможност на още повече деца да преминат безплатен очен скрининг, като организира множество локални събития извън медицинските центрове. Щанд, на който ще се провеждат очни тестове, ще бъде поставен и по време на Световното първенство по художествена гимнастика в зала Арена Армеец. Състезанието ще се проведе от 10 до 16 септември, а всички деца и младежи, които посетят грандиозното събитие, ще могат да се възползват от скрининга.



Можете да видите всички оптики и медицински центрове, в които ще се провежда скрининг тук!

Нека заедно се положим усилия да възпитаваме в децата отговорно отношение към собственото им здраве!


More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 2 седмици

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.