Следва

Влезе ни под кожата: LL by Litkovskaya

Ново лого: Céline вече не е това, което беше!

Първата сериозна реформа на новия творчески директор на модната къща...

All fashion преди 5 години

Дебютна колекция на Еди Слиман като кративен на френската модна къща Céline ще видим на Седмицата на модата през септември в Париж, въпреки че първият дизайн вече е публичен факт!

Явно, обаче, преди това ще станем свидетели на промяната на логото на марката.



Актуализираната версия на Слиман е почит към 60-те години и връщане към оригиналната версия от преди време. Любопитното е, че творческият екип се отказва и от ударението върху буквата "Е", без който светът на модата едва ли някога си е представял Céline, а също така са намалили и разстоянието между буквите.



"Новото лого е инспирирано директно от оригинала - историческата версия, която се създава през 1960-те години.

Модернистичната типография използва датирането от 30-те години на миналия век.

Акцентът върху "Е" е премахнат, за да даде възможност за опростена и по-балансирана пропорция, излъчваща колекции на марката от 60-те години, когато акцентът не е бил използван често.

Разстоянието между буквите също е балансирано и те са в по-голяма близост една до друга.

Версията на логото от 1960, включваща думата "Париж", ще бъде повторно поставяна върху дрехите и опаковката, но няма да се появява в рекламните кампании." - гласи официалното изявление от страна на къщата.


И, ако до преди време се чудехме дали ще удуши финално модната монахиня на Файло Слиман, то вече е ясно - версията на Фиби за Céline вече е история! А Еди ни готви нещо наистина грандиозно.

Вдигайте златната завеса! #CELINEBYHEDISLIMANE

More All fashion