Следва

Влезе ни под кожата: LL by Litkovskaya

Ново лого: Céline вече не е това, което беше!

Първата сериозна реформа на новия творчески директор на модната къща...

All fashion преди 5 години

Дебютна колекция на Еди Слиман като кративен на френската модна къща Céline ще видим на Седмицата на модата през септември в Париж, въпреки че първият дизайн вече е публичен факт!

Явно, обаче, преди това ще станем свидетели на промяната на логото на марката.



Актуализираната версия на Слиман е почит към 60-те години и връщане към оригиналната версия от преди време. Любопитното е, че творческият екип се отказва и от ударението върху буквата "Е", без който светът на модата едва ли някога си е представял Céline, а също така са намалили и разстоянието между буквите.



"Новото лого е инспирирано директно от оригинала - историческата версия, която се създава през 1960-те години.

Модернистичната типография използва датирането от 30-те години на миналия век.

Акцентът върху "Е" е премахнат, за да даде възможност за опростена и по-балансирана пропорция, излъчваща колекции на марката от 60-те години, когато акцентът не е бил използван често.

Разстоянието между буквите също е балансирано и те са в по-голяма близост една до друга.

Версията на логото от 1960, включваща думата "Париж", ще бъде повторно поставяна върху дрехите и опаковката, но няма да се появява в рекламните кампании." - гласи официалното изявление от страна на къщата.


И, ако до преди време се чудехме дали ще удуши финално модната монахиня на Файло Слиман, то вече е ясно - версията на Фиби за Céline вече е история! А Еди ни готви нещо наистина грандиозно.

Вдигайте златната завеса! #CELINEBYHEDISLIMANE

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 1 ден

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.