Следва

Стефано Габана нарече сватбената рокля на Киара ЕВТИНА!

ТенденцииТе Есен/Зима 2018-та: Savile Row

Savile Row платовете се завръщат с нова сила този сезон...

All fashion преди 5 години

Chanel

Както споменахме в обобщаващия материал за Големите Тенденции за сезон Есен/Зима 2018-та, актуалното сега идва под формата на равни части иновация и класика. Тенденцията, която разглеждаме днес е абсолютното олицетворение на думата класика по принцип, а и още чисто погледнато откъм случващото се на модния хоризонт сега. Устоялите на естетиката на времето Savile Row платове като пепит, тартан и каре се завръщат с нова сила този сезон.

Bottega Veneta

Dior

Безпогрешно разпознаваеми, познатите принтове се наместват удобно върху уж на пръв поглед позабравените в естетиката си палта, които помним от едно време, но пък също така е редно да отбележим, че те носят неминуемия почерк на съвремието. Това се случва с помощта на издължените и често оувърсайзд силуети, на които всеки един от дизайнерите, почитатели на тенденцията, се доверява.

Altuzarra

Emilia Wickstead

Fendi

Gabriela Hearst

Блейзърите са задължително преразгледани през призмата на мъжката естетика, полите биват както миди, така и подчертано мини, а костюмите, те са точно както добрият стил повелява - безупречни.

Както споменахме по-горе, координираните до съвършенство костюми представляват важен дял от тази така богата тенденция, но изисканите материи, идващи под общото название Savile Row имат много още какво да покажат освен позната до болка класика. Прекомерната употреба на мотива във визията е акцент, що се отнася до дискутираната тенденция. Новият сезон предразполага това да се случва по много и заедно, а ние, взимайки назаем великолепният пример на Michael Kors, събираме заедно панталони, пуловер, риза и палто, все в кореспондиращи си, но не и напълно идентични принтове.

Givenchy

Loewe

Max Mara

По отношение на цветовата палитра, там нещата са подчинени на общото цяло, а именно познати и изпитани неутрални тонове на сиво, кафяво, бежово и охра. Цветни включвания, разбира се, не липсват, но това не пречи на цялостния тон да се запази ненатрапчив и елегантен>>

The Row

Stella McCartney

Prada

Natasha Zinko

Miu Miu

Michael Kors

More All fashion

Кой би предположил, че ципът е свързан с история за независимост?

All fashion преди 5 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.