Мъже в черно: Иван Гинев, един графичен ДИЗАЙНЕР

Мъже в черно: Иван Гинев, един графичен ДИЗАЙНЕР

“Има хора, които се татуират, за да кажат нещо на другите. Аз по-скоро казвам на себе си някои неща с татуировките си... ”С края на летните дни и наближаването на неизбежната меланхолия по слънчевото морско безгрижие, възобновяваме едноименната си рубрика “Мъже в черно”, в която си говорим за философията зад вековната традиция на татуировките, преминала през изпитанията на времето и на променливите трендове, за да заеме главна позиция в културата на съвремието ни.

Желанието да обезсмъртим себе си и спомена за живота си чрез идеи, концепции и изкуство е една от вечните характеристики на човешката душевност, а използването на тялото като платно, върху което да изрисуваме вътрешния си свят, е отличителен белег на духовните нужди на човека, който можем да проследим от древността до съвременния ни свят. В “Мъже в черно” се срещаме с татуирани и татуиращи личности с отворено, интелигентно и многопластово усещане за света и човека, с които отваряме диалог за символиката, смисъла и мястото на изкуството на татуировките в съвремието ни.

Новият герой е графичният дизайнер Иван Гинев, с когото се срещаме на кафе в Редакцията, за да си говорим за дизайна, вдъхновението и спомените, за вечното изкуство на мастилото и личното отношение към него. За Иван то е повече способ за комуникация със самия себе си, отколкото със заобикалящия свят, начин да свържеш символично точки от жизнения си път и решения, направили те човека, който си вмомента. Да разглеждаш татуировките като картография на живота си е красив, романтичен и много привлекателен подход, тъй като в крайна сметка те са точно толкова трайни, колкото сме и самите ние.

Още от самото начало на разговора ни става ясно, че Гинев е един от малкото хора, които са наясно със себе си и призванието си - тези хора ги познаваме по това, че започнат ли да ти разказват нещо, хващат вниманието ти на секундата и те потапят в темата така, че искаш да си водиш записки за всичко, за да не ти се изплъзне случайно нещо от паметта.

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.