Следва

NYFW Пролет/Лято 2019 - Rodarte

Мъжкият Dior заминава за Токио

Breaking...

All fashion преди 5 години

Ким Джоунс ще представи pre-Fall колекцията за 2019-та на Dior Homme в Токио.

На 30 ноември дизайнерът ще представи втората си мъжка колекция за френската къща, а това определено не е никак изненадващо, имайки предвид колко голям фен е Джоунс на японската култура.


Креативният на Dior Homme редовно черпи вдъхновение за колекциите си от културната и улична панорама, която предлага Япония.

"Модно шоу в Токио е най-добрият начин да представя и отпразнувам първата ми pre-fall колекция за мъже на Dior. Япония е една вълшебна страна, която познавам доста добре и която обичам особено заради нейната невероятна и уникална култура, история и природа - все неща, които винаги са били много очарователни и велики източници на вдъхновение за мен", обясни решението си да покаже колекция в Азия Джоунс.

Още по-любопитното е, че самият Кристиан Диор обожава Япония. Той фантазира и идеализира японската култура, но никога не е посещавал страната поради страха си от летене. В архивите на къщата има изобилни намеци за азиатската култура, като принтове с черешов цвят от далечната 1953 г., три сватбени рокли на принцеса Мичико и рокли, наречени Токио и Утамаро, създадени от Tatsumura Textile - легендарните производители на коприна в Киото.

More All fashion