Следва

Кой кой е в модата днес: Розмари Тишер, от снощи в Брадъра

NYFW Пролет/Лято 2019 - Rodarte

Lower East Side's Marble Cemetery

Runway преди 5 години

За Пролет/Лято 2019-та сестрите Мълеви се завръщат от Париж към корените си в Ню Йорк, за да представят новата си колекция. Поредният им артистичен и трудно разбираем за мнозина line up този път идва с ясната заявка да се противопостави на американската мода, чийто пазар е само и единственото ориентиран към комерсиализацията.

Нишовият бранд се противопоставя на гореспоменатата идея от самото си съществуване, но днес концепцията им достига до повече хора и бива високо оценена, което, надяваме се, е индикатор за така дългоочаквана промяна на модната сцена.

Що се отнася до самата колекция, то там дизайнерките не изневеряват на себе си и се впускат в поредния магичен и доста абстрактен дизайн свят. Много за колекцията говори и избраната локация - гробището Lower East Side's Marble Cemetery, където измежду сивото небе и капещия дъжд, фееричните и леко плашещи в стилистиката си модели дефилират.

Дрехите сами по себе си са интересни, странни, смели и непрактични и въпреки това ужасно впечатляващи и красиви в своята грозота. Като акцент идва щедрата употреба на типично нежни и женствени материи като тюл, дантела, сатен, както и детайли като къдри, тук изработени от кожа, панделки, както и изобилие от фини, но същевременно сложни бродерии. Интересно стайлинг решение представляват декорациите по косите на моделите - вплетени в тях цветя, воали и флорални корони.

Цветовата гама пък не се ограничава само с една палитра и смело се лута както измежду нежните пастели като люляково, розово и крем, така и измежду ярките и наситени червени, лилави, жълти и цикламени нюанси >>

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.