Следва

NYFW Пролет/Лято 2019 - Dion Lee

NYFW Пролет/Лято 2019 - Carolina Herrera

it was a night of firsts...

Runway преди 5 години

"Щастливите хора правят "щастливи" дрехи", разказва дизайнерът Уес Гордън за колекцията си - дебют като креативен директор в Carolina Herrera. "Правя дрехи за жени като Каролина Ерера; жени, които не са аутсайдери, които живеят живота си макс и обичат цветовете."

Щастието е добра отправна точка и Гордън очевидно е на прав път, тъй като прави официалния си рънуей дебют изключително впечатляващ. Концепцията му започва, осмисляйки няколко от кодовете, заложени в ДНК-то на къщата Herrera - демонстрира сложни кройки, търсещи подчертаване женствеността; елегантни блейзери, А-line младежки поли. Освен с тези елементи, Гордън се заиграва и с друг любим на Herrera модел - класическата бяла риза, на моменти променяйки цвета и строгата й структура.

Най-голямата недомислица в колекцията идва от неоправданото (за нас) присъствие на конна тематика, която видимо изненада всички от гостите в това число и нас като странични наблюдатели. В по-голямата си част обаче като за дебют ревюто изглежда почти изрядно - Гордън се заиграва смело с ярки цветове, шарки и десени, polka dot и флорални елементи, както и стандартите на къщата, а визиите, които постига са разнообразни и достатъчно открояващи се. Елемент, който сме свикнали да виждаме под ръководството на Каролина Ерера, а ни липсва при Уес Гордън, е умерената драматичност на моделите, но която, надяваме се, ще се прояви при следващите дизайнерски начинания на Гордън.

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.