Следва

Уличният стил на звездите: К.Д. в Париж

NYFW Пролет/Лято 2019 - Dion Lee

"Как хората се отнасят към телата си и как общуват помежду си..."

Runway преди 5 години

Dion Lee вплита 90-тарската естетика с още няколко интересни мотива, а резултатът е колекция, различаваща се много от всичко останало, видяно дотук от седмицата на модата в Ню Йорк. Австралийският дизайнер се уповава основно на 90-те, а деконструирането на елементите застава в основата на всичко. Разполовяването на основни елементи, както и дори липсата на отделни такива задават общия тон, а изпод тях свободно се наблюдават дантелени бельо елементи - мотив, който дизайнерът развива още от изминалата си колекция насам.

Младият дизайнер залага още и темата за воайорството: "Идеята за лично пространство е много интересна тема за разговор - как хората се отнасят към телата си и как общуват помежду си." Деликатно прокараната идея се превежда под формата на гореспоменатото бельо, чиято идея е да размие границите между това, което хората виждат и не виждат: "Сливаме началото и края на дрехата и бельото, а в резултат не можем да различим кое къде започва и свършва." Така черната нарязана рокля става едно неделимо цяло с деликатната слип рокля отдолу.

Всеки един от дизайните акцентира върху различни части от тялото - асиметрични или разделени наполовина, но въпреки това чувствени и женствени въпреки на пръв поглед строгите кройки на саката, панталоните и роклите. Общият ефект е допълнително подсилен от цветовата гама, ориентирана изцяло около монохромния подбор на неутрални тонове.

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.