Следва

Plus-size street style вдъхновения: NYFW

NYFW Пролет/Лято 2019 - Marc Jacobs

Абракадабра...

Runway преди 5 години

След 6 дни и приблизително 47352 ревюта, нюйоркската Седмица на модата достигна своя край и за този сезон. Честта да закрие поредната модна седмица се падна на тежката артилерия на модната индустрия - Марк Джейкъбс, който представи "захаросана" колекция, извадена право от 60-тарските архиви.


Marc Jacobs Пролет/Лято 2008

След презентацията си за сезон Пролет/Лято 2008-ма, чието представяне закъснява с цели 2 (!) астрономически часа, Джейкъбс се кълне, че винаги ще започва навреме за в бъдеще... и в голяма част спазва обещанието си, но не и вчера, когато Марк накара редица значителни за индустрията гости да запазят търпение и да го почакат. Близо час и половина, за да бъдем точни. За щастие може да се каже, че подготвеното от дизайнера си заслужава чакането.

Моделите превземат подиума със замах, облечени в сладникави тюлени рокли в пастелната гама, покрити с къдри; драматични и дълги до земята шифонени бални рокли и покрити от глава до пети с пера визии. Колекцията е силно вдъхновена от 60-те и деликатно докосната от 80-те, което се отразява най-силно в присъствието на типичните за този период блейзери, жабото на асиметричните топове и пайетените панталони. Презентацията на Джейкъбс демонстрира силен "Valley of the dolls" вайб, който просто няма как да остане незабелязан.

"Куклите" на Марк са принудени да боядисат косите си, така че да са match-ват с отредените им визии - почти 50 от моделите променят цвета на косите си в чест на лудото момче на модата, което превръща пролетно-лятното шоу на Джейкъбс в най-масивния проект за коафьорите по време на Седмицата на модата (нищо чудно, че е имало такова закъснение). Някои от моделите избират да отрежат косите си почти изцяло, а други се ограничават с модерния боб (вдъхновен от Бараба Стрейзънд), но всички минават през колорист преди да завладеят подиума.

Колекцията завършва с поредица от елегантни аксесоари - структурирани чанти, пайетени клъчове и кокетни козметични чанти, покрити с пера. Друг акцент сред аксесоарите са коктейлните шапки с деликатни мрежести воали, с които са допълнени много от визиите. Задължителен и обобщаващ елемент от аутфита за всеки от моделите е lady-like прозрачно стилето, допълнително допринасящо за приказното усещане на цялата колекция.

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.