Следва

Тази жена: Ш.Х. и Маккуин от 1999 година

Драмата на NYFW: Анна Уинтур & Марк Джейкъбс

Или: защо всички си помислиха, че Анна си тръгва от ревюто на Джейкъбс...

All fashion преди 5 години

Стара модна легенда разказва, че преди години Марк Джейкъбс кара ледената кралица Анна Уинтур да го чака повече от час. Близо два. Тя си тръгва от шоуто и дизайнерът никога повече не се осмелява да закъснее. Нито минута дори. В сряда вечер в Park Avenue Armory, където Джейкъбс трябва да предстaви пролетно-лятното си ревю, историята се повтaря и модният свят чака и чака, и чака. Презентацията закъснява повече от час без никакво обяснение как и защо.

Като финално за NYFW, шоуто на Джейкъбс винаги е едно от най-силно очакваните и най-много посещаваните, ето защо всички гости чакат в напрегната (но все пак уважителна) тишина, единствено шептейки си предположения какво може да се случва backstage. Час след обявеното за старт време, Анна Уинтур, главният редактор на Vogue US, става от отреденото си място, карайки хората да се чудят дали не се предава и си отива (отново!). За щастие на PR екипът на Джейкъбс, Анна не си отива, поне не напълно. Вместо това тя се отделя от тълпата "с равна крачка досущ като лъвица" за кратък телефонен разговор в затъмненото пространство зад луцитните столове, все още заети от по-търпеливите гости.

В крайна сметка някои от редакторите, които бързат за полети към следващата модна дестинация, си тръгват, а час и половина след обявеното време, ревюто най-накрая започва и Анна Уинтур заема своето място.

Нюйоркската модна седмица може и дa завърши малко по-късно от планираното тази година, но красивите модели на Джейкъбс си заслужават чакането.

More All fashion

Кой би предположил, че ципът е свързан с история за независимост?

All fashion преди 2 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 20 часа

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.