Следва

Leather touch

#NewEra Burberry: Какво да очакваме от Рикардо Тиши довечера

Loading...

All fashion преди 5 години

Източници, близки до Burberry, казват, че дебютът на дизайнера днес вероятно да подчертае истинските луксозни амбиции на британския мегабранд, отразяващи една стратегия, вкоренена в новаторството и преосмислянето.

Burberry се стреми да реиновира имиджа си и да се позиционира като истински луксозен играч наред с къщи като Louis Vuitton и Gucci, а също така да привлече хилядолетна аудитория, която жадува за дизайни с разпознаваем ефект и постоянни нововъведение.

Като част от тази стратегия се явява и дизайнерът Рикардо Тиши, който е пионера в интегрирането на висок лукс и streetwear и който помогна безобразно много на Givenchy, ще дебютира за Burberry тази понеделник вечер. Първата колекция на италианеца за англичаните ще се проведе в бивш пощенски център в Лондон и от доста време насам е едно от най-очакваните шоута на сезона.

44-годишният Тиши, вече започва да оставя сериозна следа в Burberry - ново опростено лого и бяло-оранжева монограма "TB", вдъхновена от архивите на марката и основателя на компанията г-н Томас Бърбъри.


Това обаче съвсем няма да стигне на креативният, Рикардо трябва да скочи двойно: новаторството и издигане на марката в истински луксозен играч. Източници до бекстейджа на британския бранд издават, че дебютната колекция на Тиши ще включва много повече от луксозни модели от висок клас. В Givenchy той стана известен с това, по най-безобразно готиния начин смесваше streetwear с шикозни и много женствени елементи в мощна и силно желана комбинация. Сещаме се за, шоуто за Fall 2013: където Disney принтът с Бамби върху неопренов черен суитчър или пък чанта се превърна в емблема на марката и се появи в безброй модни списания и не само.

С две думи: Can't wait за "новата ера" на Burberry довечера, защото знаем, че това ще е едно историческо ново начало за британската марка, а и запомнящо се дефиле, за което мнозина ще говорят дълго време.

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 1 ден

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 2 дни

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.