Следва

Extreme Fest SOFIA 2018

Открийте вкусовете на София със Sofia Restaurant Week

Тройно сготвено с розов домат, овчи кашкавал, любов и… още нещо!

Food преди 5 години



На тези „тайнствени” съставки наблягат в 5-ото поредно вкусно издание на кулинарната седмица в столицата Sofia Restaurant Week, с неизменната подкрепа на METRO и METRO Academy. Както и на това, че да сервираш храна на масата отдавна не е „просто” да сготвиш, а да проявиш въображение, чувство, отношение и да се постараеш онова, което излиза от ръцете ти, да е изящно изкуство, поднесено в красива чиния на уникално подредена маса. С любов!



29 страхотни ресторанта, разположени на различни ключови места в София, ще ви чакат с нетърпение да ги посетите и да си доставите незабравимо удоволствие с неповторимите им сет менюта, изготвени специално за вас. И изборът със сигурност няма да е лесен! Това е истинска експлозия от аромати, цветове и форми! На всичко отгоре – невероятни не само на външен вид!





Определено ще попаднете на различна гледна точка към кухнята. Може да се озовете в един от любимите ви ресторанти в града. Някои са нови и елегантни. С други ще изпитате ексклузивно преживяване в историческия център на града. Ще намерите и авторска кухня, съобразена с хубаво вино. Няма да ви се размине и среща с изкушаващи средиземноморски вкусове. Както и с традиционно приготвени ястия от Русия. Ще попаднете на ресторант с фокус върху рибата и стековете на жар.





Има и такива без компромис в менюто. Също и с внимание към детайла и щипка авантюризъм. Ако предпочитате интернационалната кухня – има я. Или пък вино бар с гурме вкусотии. Разбира се, има и авторска сезонна кухня с коктейлно меню. Неизменно присъства и класическия ресторант с български традиции. Ще отпътувате до културата на турската кухня. Както и на Азиатски фюжън стил.




Може да пробвате здравословна и ароматна индийска храна. Или да (пре-)откриете насладите на индонезийската кухня. А защо не и да се запознаете очи в очи с талантливи шеф-готвачи от Тайланд. Закъде без италианска кухня с Розе вина!? Не отминавайте и класния японски ресторант. Някъде ще ви предложат превъзходни ястия на бавен огън. Другаде ще забележите, че са в крак със световните тенденции за добра храна. Трети, пък, държат на „простите” продукти, които превръщат в изключителни ястия. Можете да посетите емблематичен ресторант с музика на живо. Или такъв с отлична комбинация от вкусове, локация, гледка и атмосфера.



А защо да не се качите 24 етажа нагоре, за да опитате гозбите, излезли от кухня със спиращи дъха гледки към София?! При всички случаи ще си „причините” едно невероятно гурме преживяване, представено не само от студентите от Кулинарната академия, а и от всички други майстори с престилки и шапки! Които, за да ни омагьосат с цялостния завършен вид на всяко едно тяхно произведение на кулинарното изкуство, използват пресен магданоз, ароматен риган, божествен босилек, сочни малини, джоджен, джинджифил, авокадо, микро растения, червен сос Деми Глас, запечен патладжан, сняг от черен сусам, трюфелови трохи, розмарин, самардала, мента, веган майонеза с горчица, цейлонска канела, кленов сироп, сос от бадеми и бейлис, лимонена трева, меласа от нар, латинка, звезден анасон, студено пресован зехтин, бамбукови пръчици, пушен пипер, фурми, бадеми, кашу, кориандър…



Започна ли слюнкоотделянето?! Почакайте! Ами какво ще кажете за екзотични продукти, като тигрови скариди, нилски костур, пушена змиорка, зеленчукови био градини, пясък от маслини, провансалски заек, чипс от хамон, сладко-кисел сос от манго, жасминов ориз, Адана Кебап, перли от козе сирене, поширани аспержи, кюфтенца от раци, гуакамоле с лют тортила чипс, сьомгова пъстърва, филе от лаврак, пастет от сельодка, гриловани аспержи, Джин и Тоник Скумрия, картофена дантела, черен хайвер от есетра,…



И това не е всичко, защото за десерт ще бъдете абсолютно изкушени от сладко от розови домати, чийзкейк със скариди, кафир лайм роше, седем нюанса шоколад, баклава, кокосова палачинка, пържен банан, лешников крокант, лимонов пай, ягоди с лавандула, лимонов посет, какаови каноли, зелено сирене,…




И бъдете сигурни, че навсякъде, където и да решите да се отдадете на тази кулинарна вакханалия срещу скромните 29 лв., ще ви посрещнат я със сангрия, я със сорбе, или чътни, амюз буш, чай, кокосов и малинов сос, и ще ви препоръчат забележителните ароматни вина от партньорите им Ormano „Бяло”, „Розе Мелник” или „Каберне Совиньон”. И винаги – с усмивка и любов!



Вижте повече на http://restaurantwe

Бон апети и наздраве!
 

More Food