Следва

Изложба "ЛУННА НОЩ" на Чавдар Петров

ONE DANCE WEEK: #minaret на Omar Rajeh/ Maqamat (Ливан)

Войни, конфликти, разруха. Всеки ден наблюдаваме отблизо или отдалеч как загиват хора и градове, идеи и култури.

Events преди 5 години

Какво можем да направим? Способни ли сме да променим нещо? Заемаме ли позиция? Или просто обръщаме гръб?#minaret ни провокира да си зададем всички тези въпроси.

#minaret e реакция срещу унищожението на древни градове като Алепо и неговата “душа” - историческото минаре на 1 000 години на Голямата джамия. Днес от паметника е останала купчина руини.

За да ни събуди от ступора. Защото войната е нещо, с което не трябва да свикваме.

Предпремиерата на #minaret на звездния хореограф от арабския регион Omar Rajeh ще открие 11-тото издание на ONE DANCE WEEK. Българската публика ще има възможност да види спектакъла само седмица преди световната му премиера на фестивала Romaeuropa в Рим.

Омар Раджех е хореограф, танцьор и директор на компанията Omar Rajeh | Maqamat, която основава през 2002-а година. Завършва театрално и танцово изкуство в Ливанския университет и в Университета на Съри, Англия. Автор е на 15 завладяващи и силни спектакли, представяни в Европа, Арабския свят, Канада и Корея.

Наричан „основател на съвременната танцова сцена в Ливан“, Раджех вплита социални и политически проблеми от ежедневието в родния му град Бейрут. Той непрекъснато се стреми да осмисли индивидуалното присъствие и физическите измерения на тялото в социално-политически и човешки план, което отчетливо се наблюдава в неговата работа.
 

Билети за #minaret може да намерите на касите на EasyPay в цялата страна или онлайн в системата на EPAYGO - Билети и Събития: http://bit.ly/ODWMinaret


#minaret е ко-продукция на HELLERAU – European Center for the Arts Dresden, BIPOD Festival, Romaeuropa Festival
с подкрепата на Tanzfabrik Berlin, Charleroi Danse и apap - advancing performing arts project

ONE DANCE WEEK е част от програмата на Пловдив - Европейска столица на културата 2019 / Plovdiv 2019 ECOC и се осъществява с подкрепата на Министерство на културата. 

More Events