Следва

Autumn seashells

LFW Пролет/Лято 2019 - Burberry

Преплитането на големите...
 

Runway преди 5 години

Със симпатичния половин час закъснение Рикардо Тиши дебютира като главен креативен за британската иконична марка Burberry.

Първата колекция на италианеца за англичаните бе много чакана, а още повече обсъждане. А целите пред Тиши добре оформени и кристално ясни: усещане за лукс на високо ниво, което да изстреля Burberry сред най-големите в модата, и привличане на онова милениал младо общество, което да се кълне в дизайните на къщата и да ги разхожда из улиците на Ню Йорк, Париж, Милано и не само.

Съгласяваме се, че в дебюта си Рикардо преплете големите: малко Celine на Фиби, надписи от Върджил за OFF-White и ментовото с правите му кройки за Louis Vuitton, паспортния контрол на Демна за Vetements, усещане за Gucci и шик от Ив Сен Лоран, особено в онези балон кратки поли, малко Бамби от Givenchy /why did they kill Bambi?/ и много Tisci за Givenchy.

Деконструктивност и утилитарна мода, намекваща на затворнически униформи с прави ръбове, преливащи в сдържано усещане на шикозен стрийт стайли, при който комбинирането на polka dot и animal print е не само поносимо, но и задължително. Любимото и така типично гръндж усещане за прекрачване извън рамките за Тиши също напомни за себе си: колани през гърдите, препаски и нетипични дупки на нестандартни места.

Цветовата гама рязко преминава от традиционното за Burberry бежово към тъмни и маслени цветове, които превземат подиума заедно с новите чанти и галошите превърнати в сандали с груба подметка, наподобяваща dad маратонките.


Излишно е да споменаваме, че сме влюбени във флирта между точките и леопардовото и че мъжките модели ни намигат за едно ново усещане на къщата. Тренчът е там - все така на пиедестал, дори и биващ превърнат в роли, поли или направо пончо. Вечерните черни рокли търпят подминаване, защото не привличат вниманието с особена идеиност, но все пак noir цветът не е силата на къщата, нали така?

Елегантността среща униформеността. Сдържаният шик се бие със стрийт усещаното. А общото е съвкупност от много и на всеки? Мисията на Рикардо е изпълнена! Великолепен! Burberry is back in the game...а белите чорапи живеят нов живот!

Цялата дебютна колекция на италианеца за британската иконична марка, разглеждаме
в галерията горе>>>

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.