Следва

Вторият отпаднал Vip Dance отбор даде пресконференция

Седмицата в четири спирки

Изложбата е провокирана от внезапната и ненавременна смърт на художника. Тя е своеобразен трибют в негова...

Events преди 14 години

1. Коко преди Шанел
Coco avant Chanel


Език: френски
Превод: с български субтитри
Жанр: драма, биографичен
Франция, 2009, 105'
Режисьор: Ан Фонтейн
Сценарий: Ан Фонтейн, Камий Фонтейн
С: Одри Тоту, Беноа Полвоорд, Алесандро Нивола, Мари Гилен, Емануел Дево

Предпремиера
Cinema City, Cineplex
28 септември (понеделник) - 1 октомври (четвъртък), 15:45, 20:00

Още

2. Хамлет
Hamlet




театрална постановка
по Уилям Шекспир
Режисьори: Валерия Вълчева, Марий Росен
С: Пламен Великов, Велислав Павлов, Юлиана Сайска, Андрония Попова-Рони, Веселин Мезеклиев, Пьотр Кшемински, Цветомира Даскалова, Явор Борисов, Бранко Вълчев, Никола Асенов и Георги Асенов

Национална художествена академия
28 септември (понеделник), Ателие 40, 20:00, 8/16лв
29 септември (вторник), Ателие 40, 20:00, 8/16лв

Още

3. Едмонд Демирджиян (1951-2009)
Жанр: живопис




Изложбата е провокирана от внезапната и ненавременна смърт на художника. Тя е своеобразен трибют в негова памет и повод да се срещнем отново с огромната положителна енергия на творчеството му. Без да има ретроспективен характер, експозицията обхваща различни периоди и посоки на работата му. Част от нея е подготвяна приживе изложба, посветена на ранна работа от началото на 70-те години и рисунките към нея. Показани са десетки рисунки от различни години, които са имали особена стойност за твореца. Създавани всекидневно и навсякъде, те не са подготвителни скици, нито са били предназначени за изложби.
В експозицията участват и някои последни произведения на Едмонд Демирджиян, събрани от частни колекции и от неговото ателие. Акцент са и "висящите калкани" – запазена марка на твореца.

Софийска градска художествена галерия
17 септември (четвъртък) - 15 октомври (четвъртък), СГХГ

Още

4. Последните години ни върви на реюниъни – и ето, през февруари съвсем (не)очаквано се събраха и виртуозните осемдесетарски хит машини Mr. Big.



Зала Универсиада
1 октомври (четвъртък), 20:00, 40лв

Още


За още информация, относно тези и други събития, търси на Programata.bg
 

More from View Sofia

More Events

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 6 дни

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?