Следва

Бебе #3: Джесика Симпсън е бременна!

Изборът на редактора или един следобед в работилницата на Марабу

Тихият септемврийски следобед предразполага да се отпуснем, поглезим и отдадем на пленителни и по момичешки привлекателни занимания.

All About Life преди 5 години



Излизайки от Редакцията решаваме да направим нещо за себе си и се отправяме към креативното пространство на Ателие Марабу, където освен с обещание за добре прекарано време, ще си тръгнем и с лично направено от нас бижу.

Какво е Марабу?

Marabu.bg e най-големият български онлайн магазин за мъниста, полускъпоценни камъни, кристали Сваровски, инструменти и аксесоари. Там намираме всичко, което ни е необходимо, за да започнем сами да изработваме уникални бижута. Красиви и внимателно подбрани от цял свят, продуктите ни пренасят във вълшебен, пълен с чудеса свят. Това е мястото и на Ателие Марабу – първото училище за дизайн и творчество, в което твърдят, че с тяхна помощ, всеки може да се научи да прави бижута!






Припомняме красивите бижута, излезли от творческата работилница на Марабу, които заснехме миналата година в цветен едиториал тук.

А какво се случва при посещението ни сега, вижте редовете по-долу >>

Предизвикателството, в което се спускаме не изглежда никак леко. Въпреки това, Милена от екипа на Марабу бърза да ни увери, че начинанието далеч не е толкова трудно, колкото изглежда, а и тя ще наблюдава всяка наша стъпка, притичвайки се на помощ, ако е необходимо. Оказва се, че при нас, тази помощ ще е задължителна.



В това "откраднато" време, сгушени в сърцето на София с точен адрес ул. „Иван Денкоглу“ № 28, отпиваме глътки ароматно кафе, попиваме внимателно инструкциите, разглеждаме бижута, за да попаднем на „своето“ и започваме да селектираме мъниста за своите дизайни. Подбора, далеч не е лесен, губейки се сред океана от форми и цветове най-накрая откриваме подходящите:

Габриела

Признавам си, нямам никакъв опит в изработката на handmade аксесоари, а когато става въпрос за такава деликатна тема като бижута, трудно ми е да си представя как ще се справя. Толкова ми е любопитно обаче, че съм склонна да преглътна това притеснение и да се впусна в начинанието, което за мен е цяло приключение.





С първите стъпки съм категорична, че ще се ориентирам към нещо наистина лесно за изработка, но при вида на недотам семплата гривна с двойна плетка решавам да загърбя този безпочвен страх и да се опитам да я пресъздам.



Признавам, отнема ми немалко време да селектирам цветовете, които ще използвам, но в крайна сметка се спирам на нежната и почти неутрална гама на екрю, бронз и злато, които не просто нося редовно, ами подхождат и на днешния ми аутфит.



Стартирам бавния, но много увличащ процес на изработка, а стъпките, макар и да не са никак сложни, ме карат няколко пъти да започна отначало. След няколко опита усвоявам движенията и започвам да се движа сравнително по-бързо, а мънистата се редят едно до друго, придобивайки красива форма в комплиментираща се палитра от тонове.









Умишлено скъсявам дължината на увиващата се около ръката гривна, за да мога да я нося  и като чоукър. Още няколко сръчни движения с мъничко помощ от Милена и гривната е абсолютно завършена, а резултатът е толкова добър, че в известна степен, въпреки очевидността, се колебая дали наистина е мое дело>>




Разбираме, че екипът на marabu.bg се готви за третото издание на единствения специализиран базар за ръчно изработени бижута и аксесоари "На горния рафт"Добре познатият прецизен подбор обхваща множество качествени бижута в различни стилове от подбрани автори с характер. Следващият месец сме там...

... за разпознаваемата, но винаги интересна и неповторима селекция "На горния рафт", която отваря врати на 6-ти и 7-ми октомври в Централен Военен Клуб>> 

А ето и какво бижу си направи Диана >>>







Диана

Винаги съм била от кръжока "пречат ми ръцете" и общо взето съсипвам всичко, което попадне между пръстите ми. Е, има едно-две неща, които ми се отдават, сред които писането и писането, но това е, общо взето. Точно поради тази липса на каквато и да било сръчност от моя страна, съм дискретно притеснена за този иначе безкрайно гостоприемен следобед в Марабу.







Прецизността и деликатността, необходими при личната направа на красиво бижу, са ми далечни, приднавам, но пък обичам да треперя от време на време, така че хармонията е налице. Първоначалната ми идея беше да пробвам с най-лесното нещо, за да не е голям "резилът", но след като прегледах обстойно огромния избор, осъзнах, че няма да го бъде, както съм го наумила.



Любовта между мен и тези обеци беше от пръв поглед. Знаехме, че сме едни за други, слабостта ми към перли в комбинация с кристали просто крещеше "Тези!".  Единствената промяна, която направих спрямо оригиналния модел, беше, че се спрях на по-светли кристали.



И така, започнахме приготовлението със страхотния екип на Марабу. За направата ни трябваха перли Сваровски, чешки кристали, три вида клещи и бижутерски телчета. После: нанизване, усукване, изрязване и завъртане и така 6 пъти, след което всичко се нанизва на бижутерийна тел и се затваря с кукичка. Да си призная, в началото цялото нещо с клещите ми идваше една идея сложно, но в края вече бях спец. А най-голямата изненада дойде при крайния вид на творението ми, когато сравних моето "отроче" с оригинала и бяха напълно идентични. 





Отдавна не съм била толкова приятно изненадана от себе си, което за пореден път ми доказа, че трябва по-често да излизам от зоната си на комфорт и да опитвам неща, с които смятам, че не мога да се справя.





В крайна сметка затвярам един страхотен следобед, изпълнен с много смях и много увличаща прецизност, който ще помня дълго време и ще си нося обеците с гордо вдигната глава. Разбира се, нищо от това нямаше да бъде факт без помощта на Милена и останалите момичета от прекрасния екип на Марабу. Благодаря!

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 5 дни

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 4 дни

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.

Астро: 4-те зодии, предразположени към психични разстройства

All About Life преди 4 дни

Коя зодия според вас е най-склонна към депресия? Кой е по-вероятно да има хистрионно разстройство на личността? Става дума за четирима представители на зодиакалния кръг, чиято психика е много лабилна.