LFW Пролет/Лято 2019 - Erdem

Нова гледна точна на многообразието, колоритност, истинска приказка. Скритото е покрито, защото Ердем Моралиоглу разглежда пола с исторически поглед на сексуалната ориентация.

Полът или иначе казано му: Джендърът е най-експлозивният субект в модата и до днес. В продължение на години, десетилетия - дори столетия - "заблуждаващата" сексуална ориентация е скрита или, ако е открита, то това се смята за престъпление.

Тайнственост и странен дух, погълнаха шоуто на Erdem за Пролет/Лято 2019-та. Сред дръзко пригодените костюми с панталони или елегантните рокли на Едуардски стил със сатенени панделки на гърба, стичащи се по гръбначния стълб, имаше и "някакви странни мъже"? Акцентът тук попада на "мъжете" /в ролята - истински мъжки модели, ако ги забележиш под шапките и тюла, разбира се!/

Моралиоглу си признава, че огромна част от вдъхновението зад новата му колекция е историята на двама мъже "Фани и Стела" от Викторианската ера, които биват арестувани, защото редовно нахлуват в клубове облечени като жени. Заключени заради "отвратителното престъпление на педерастия" за останалата част от живота си двамата остават genderless, скрити далеч от стриктното уважение на обществото.

"Тази история е пленителна - толкова актуална днес, но всъщност част от историята", искрен е главният на Erdem.

The male/female елементът, бележещ всички дрехи, е истински манифест на прикриване на самоличността. Колекцията е отражение на съвременната елегантна епоха, но носи нещо много старовремско и сценично. А флоралите, флоралите са на пиедестал както винаги!

Причудливост в модерен стил, разглеждаме в галерията горе>>>


Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.

Още от ViewSofia