Следва

Paint the town red

LFW Пролет/Лято 2019 - Roksanda

“Ain’t it hard just to live...

Runway преди 5 години

Роксанда Илинчич за пореден път без ракурс на клише, категоризация или пък снизхождение, успява да улови женствеността в дизайните си, пробуждайки към някаква нелепа фантазия - все пак, тежките времена не налагат тежки дрехи!

Вместо да наблягат на детайлите и дреболиите, дрехите на Илинчич се коренят в идеята за женско овластяване. От най-ранните дни на кариерата си тя е известна като една от шепата дизайнери от Лондон, които говорят за по-романтично наклонение след настроението по тъмно, но пък през последните няколко години Роксанда скача в съвсем други рамки и залага на дрехи, които "работят за цялото денонощие" и, разбира се, без никога да жертват най-съкровените качества на лейбъла.

Блейзъри, деконструктивни тренчове, robe рокли с ясно очертани талии, плавна мекота, надиплени къдрици, лъскави кадифени ленти. Цветова гама прегръщаща коралово, фукция и дори най-бледия лимон.

Или иначе казано нов поглед върху 70-те, десетилетието, когато женското движение се разрастваше и само тепърва започваше да подчертава, че сега, повече от всякога, трябва да бъдем сигурни!

Цялата колекция на Roksanda разглеждаме в галерията горе>>>

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 1 месец

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.