MFW: Какво да очакваме?

Milano, here we come...

Модният маратон се премества от Лондон в Милано, където до 25-ти септември ще станем свидетели на едни от най-важните модни случвания за сезона.

Седмицата на модата в Милано се различава от "колегите" в Ню Йорк, Лондон и Париж с големия брой модни къщи, които правят истински колоритни дефилета. Взимаме за пример летящите чанти на Dolce & Gabbana от миналия сезон и манекените носещи собствените си глави на ревюто на Gucci. Кая, Джиджи и Бела пък се оцветиха в синьо и зелено и оранжево за есенно-зимната колекция на Moschino, а от Prada представиха виртуалните си модели.

Обикновено графикът за Милано е удивителен: места, събития, представяния, ревюта. Тази година, обаче, има огромна липса - Gucci, един от главните герои на миланската седмица, се мести в Париж. Като допълнение феновете на Bottega Veneta са разстроени, защото чакаха дебютната колекция на новия креативен директор Даниел Лий, но марката реши да пропусне сезона и да покаже нови творения през зимата на следващата година.

Реално тези промени не са причина за сериозна загриженост, тъй като други марки, класика за Милано, вече са се поддали на изкушението да направят нововъведения в представянията си.

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.