Следва

We love: Кая за октомврийския Vogue

MFW: Какво да очакваме?

Milano, here we come...

All fashion преди 5 години

Модният маратон се премества от Лондон в Милано, където до 25-ти септември ще станем свидетели на едни от най-важните модни случвания за сезона.

Седмицата на модата в Милано се различава от "колегите" в Ню Йорк, Лондон и Париж с големия брой модни къщи, които правят истински колоритни дефилета. Взимаме за пример летящите чанти на Dolce & Gabbana от миналия сезон и манекените носещи собствените си глави на ревюто на Gucci. Кая, Джиджи и Бела пък се оцветиха в синьо и зелено и оранжево за есенно-зимната колекция на Moschino, а от Prada представиха виртуалните си модели.

Обикновено графикът за Милано е удивителен: места, събития, представяния, ревюта. Тази година, обаче, има огромна липса - Gucci, един от главните герои на миланската седмица, се мести в Париж. Като допълнение феновете на Bottega Veneta са разстроени, защото чакаха дебютната колекция на новия креативен директор Даниел Лий, но марката реши да пропусне сезона и да покаже нови творения през зимата на следващата година.

Реално тези промени не са причина за сериозна загриженост, тъй като други марки, класика за Милано, вече са се поддали на изкушението да направят нововъведения в представянията си.

Най-вероятно най-голямото шоу за този сезон ще юбилейната колекция на Versace. Тази година италианската модна къща отбелязва четиридесетата си годишнина. За Донатела Версаче, датата също е особено значителна, тъй като вече е работила във Versace по-дълго от брат й Джани, който създаде лейбъла, но почина през 1997 г. След смъртта на брат си Донатела имаше сериозни трудности: финансовото представяне на компанията падна, а обществеността не спираше да критикува колекциите й. Версаче обаче не се предаде и показа образа на силна и целенасочена жена. Темпераментна и с особена харизма, Донатела държи определена естетика в колекциите Versace. Юбилейното шоу на къщата е насрочено за 21 септември и обещава да бъде фантастично, а ние едва чакаме!


Друг стълб на италианска мода, който се готви за пищно тържество, е Missoni. Тази година марката, известна с колоритните си дизайни, ще отпразнува 65 години. С какво ще изненада феновете Анжела Мисони ще разбере в събота - 22-ри септември.

Абсолютно неочакван дебют за Седмицата на модата в Милано, е представянето на колекцията на спортната марка Fila. Вече освободили се от колаборациите с Gosha Rubchinsky, Jason Wu и Urban Outfitters от творческия екип на лейбъла преминават на ново ниво - пълна колекция. Креативното дуо Антонино Ингрешота и Джоузеф Грейзъл работят върху нея, като си колаборират с Adidas Originals. Май вече знаем какво ще краси всички стрийт визии, а ? Шоуто на Fila ще се състои на 23 септември, а преди това - на 19 септември, от марката ще открия ретроспективна изложба.

Непосредствено след представянето на Fila, новата си колекция ще покажат и разточителните Доменико Долче и Стефано Габана. От сициалианското дуо чакаме, както се казва, или поне кралски особи на дефилето или пълна, много разкошна и италианска цветна сценография.

More All fashion

Кой би предположил, че ципът е свързан с история за независимост?

All fashion преди 1 час

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 20 часа

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.