Следва

Breathtaker – Кожена пола Sabotage

Trend Report: Пролет на ниско

Скрий високите токчета след като приключи зимата, защото идната пролет ще се разхождаш на ниско. Или поне това...

All fashion преди 14 години

Скрий високите токчета след като приключи зимата, защото идната пролет ще се разхождаш на ниско. Или поне това ти предлага лондонската седмица на модата.

За пролетната си колекция Vivienne Westwood изпрати сандали с каишки и гуменки надолу по подиума, момчетата в Meadham Kirchhoff са направили най-красивите обувки от оксфордски тип с връзки, а за сестрите Милър в Twenty8Twelve всичко се върти около сандалите с каишки около глезена. Дори и когато се появяват токчета, те не са толкова зашеметяващи, колкото сме ги виждали в миналото.



Защо ли е така? Не е трудно да свържем тенденцията с настоящата рецесията. Миналия сезон модните редактори наблюдаваха клатушкащи се модели върху едни от най-невъобразимите обувки (припомни си тези на Nina Ricci ). Шест месеца по-късно, настроенията клонят към по-голяма умереност в обувки, които са доста по-близо до земята. И това не се забеляза само на подиума, по-голямата час от зрителите на модната седмица бяха на ниски обувки.

А това, че самата Анна Уинтър ги носи, трябва да е достатъчно убедителен аргумент, че ниските обувки наистина отново са станали модерни.

More from View Sofia

More All fashion