Следва

Box bag

MFW Пролет/Лято 2019 - Prada

We are quite disappointed...

Runway преди 5 години

Колебаем се кое да си помислим първо модерни монахини от Средновековието или манга герои от Далечния Изток, и двете, респективно, на тежки опиaти.

Пролетно-лятната колекция на Prada е интересна смесица от разочарование и модни приумица, тотално чупеща ракурса на предишния сезон на модната къща.

Цветовата схема привлича погледите, неоспоримо, бялото доминира, а принтът е всичко! Чорапите до коляното отново са върховен аксесоар, но предават пиедестала си на широките диадеми, които подчертават ултра къс бертон и факта, че Миуча е черпила вдъхновение от Алиса в Страната на чудесата?!?!

Дизайни разделени на ясно две, борещи се един с други, показващи сблъсъка между желанието от свобода и право на избор, и табутото на днешния свят - консерватизмът. Своеобразна среща на ежедневното и вечерното, на либералното и закостенялото. Самата креативна признава, че политиката е повлияла сериозно върху новите й дизайни. "Искам нещо ново, предизвикателство. Въпреки че, когато е твърде много, всички го приемат като твърде много и ги отблъсква", искрена е Прада.

Неопрен срещу трикотаж и плетива, комбинация от двете, а защо не и от трите. Повече от ясно е, че италианската иконична къща гони онова милениал общество, което да се огледа в Baby doll роклите или пък топове с изрязани детайли и мини коланче на "неправилното" място. Непривично, "неприлично", идея различно - смеем да кажем, че Prada определено губи фокус от това да задоволява желанията на изпълнения с вкус моден купувач, а даже обратното.

Но все пак Миуча Прада се откроява като истински моден герой, който цени автентичността по-високо от всичко. Нищо не е по-хилядолетно от това, нали... или?

Цялата колекция разглеждаме в галерията горе>>>


More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.