Следва

Седмичен ХОРОСКОП - 23.09 - 29.09

Фарфале с гъби и риба тон

Ciao Italia!

Food преди 5 години

As we said earlier - Седмицата на модата в Милано тече с бясна скорост и ние сме толкова развълнувани, че имаме двама редактори на арената. И докато те ни докладват, че на миланския фронт всичко е ново, ние в офиса освен с мода, доближаваме се до Милано и с храна.

За петъчната вечер се спираме на паста. Да осъзнаваме, че мода и паста са две изключващи се понятия и цялата идея е парадоксална, защото всичките моделки, обхождащи подиума са таван 35 кг., но ние не сме нито манекенки, нито държим да ни прозират ребрата. И точно по тази причина, довечера ще си приготвим вкусна, превкусна порция фарфале с гъби и риба тон. Wanna join?

Необходими продукти:

1 пакет фарфали (500 г)

За соса:
200 г заквасена сметана
250 г пресни печурки
1 глава лук
1 скилидка чесън
2 с. л. зехтин
2 с. л. краве масло
1 ч. л. мащерка
1 ч. л. риган
1 в. ч. бяло вино (150 мл)
сол на вкус

Начин на приготвяне:

Пастата се вари според упътването на опаковката, а през това време се приготвя сосът.
Зехтинът и маслото се загряват в дълбок тиган и лукът, нарязан на ситно, се запържва за минута. Чесънът се счуква, гъбите се нарязват на ивици и всичко се прибавя към лука, като огънят се усилва. Пържи се 3 минути или докато продуктите се зачервят, като се разбъркват периодично. Налива се виното и се оставя да се изпари. Сместа се овкусява с мащерката и ригана, посолява се и се изсипва консервата риба. Налива се 1/2 ч.ч. топла вода и се вари 2 минути. Сипва се сметаната, разбърква се и се оттегля от огъня. Пастата се отцежда и веднага се смесва със соса в тенджера.

 

More Food