Следва

PFW Пролет/Лято 2019 - Jacquemus

MFW Пролет/Лято 2019 - Versace

The clash of the prints...

Runway преди 5 години

“Versace жената днес” е темата на новата пролетно-лятна колекция на италианската къща за 2019-та. А тълкувайки буквално показаното от котешката пътечка, концепцията се превежда във всичко познато и обичано от Versace, но поднесено, може би, по един по-ненатрапчив и агресивен маниер отпреди.

Принтовете, стоящи в основата на естетиката на къщата, задават общия тон - те са както винаги разпознаваеми, цветни и шумни. Наслоени един върху друг, тук те не се бият по цветове и настроение, а напротив, намират своя баланс в еклектиката.

По думите на самата Донатела, оставени в програмата към ревюто, дизайните се отнасят до “Онази жена, която никога не се страхува.” Тя автоматично привлича погледа, ексцентрична и изтънчена едновременно, а за сезон Пролет/Лято 2019-та носи с гордост своите текстурирани принтове с лекота наслоени един върху друг до постигане на търсено или пък не чак толкова съвършенство.

Отпразнуването на женската сексуалност е тема, която вълнува Versace още от самото съществуване на бранда. А за новия сезон Донатела го отбелязва освен с чувствените силуети, обхващащи като втора кожа дамската фигура, но и още със силни кройки под формата на костюми. Красиво скулптурираните силуети акцентират върху талията в монохромни или силно оцветени пъстри палитри.

Аксесоарите, както и може да се предполага, са забележимо застъпени, а истинското внимание към детайла е това, което ги отличава от масата на пазара за луксозни стоки. Подписът, имитиращата верига подметка на екстравагантните кецове, които за новия сезон еволюират и към сандали, както и Conglobo чантата, наподобяваща винтидж куфар, са все акценти, които заслужават вниманието ни>>>


More Runway

Седмица на модата в Милано Есен/Зима 2024: надеждата, от която се нуждаем, се казва Prada

Runway преди 11 часа

Дуализмът е дума (и действие), която може да опише не само днешната колекция, но и цялото съвместно творчество на Миуча Прада и Раф Симънс (вижте още: Седмица на мъжката мода в Милано: Prada Fall 2024).

Седмица на модата в Милано Есен/Зима 2024: съблазънта на Dolce & Gabbana

Runway преди 11 часа

С повече марки откогато и да било в разгара на Седмицата на модата в Милано, определено е по-добре да сте Доменико Долче и Стефано Габана, които нямат никаква нужда от представяне. С почти 40 години опит, те не просто знаят кои са и какво представляват, но са и наистина добри в това да го покажат. Да, дуото е работило достатъчно дълго, за да имат увереността да покажат най-ранните си ретро дизайни отново. И това да звучи добре.