PFW Пролет/Лято 2019 - Jacquemus

Jacquemus е вечната любов към жената. Минимализмът облечен в грандиозен максимализъм. И усещане за най-лежерната радост от това, че да се обличаш е истинско изкуство.

Изцяло посветена на наследството от Южна Франция и спомените за важните жени в живота му, марката на Симон Порт Жакмюс подчертава спокойната чувственост на жените, на която той се възхищава и боготвори.

Новата колекция на французина, в който сме безобразно влюбени е кръстена La Riviera и определено идва, за да разтърси лодката. В дизайните си за Пролет/Лято 2019-та креативният признава фантазията си за жените, които "отиват в казино на морския бряг, танцуват, пият коктейли" и всичко това в красиви визии, както винаги.

Големите, и вече толкова емблематични, шапки на Jacquemus са заменени от извънгабаритни плажни чанти с "разрошени" шевове, кройките са толкова артистично "незавършени", че "плачат" да ги заведеш от плажа направо в бара. Деколтетата са безбожно дълбоки, плетивата не оставят нищо на въображението, защото са ужасно прозрачни, а мото е ясно: Жените на Жакмюс не се нуждаят от бельо!.

"Тя... в моята колекция тя е не само секси. Тя е чувстване и поетична", признава дизайнерът.

Романтиното, а не съвсем еротичното на Jacquemus и новата колекция, разглеждаме в галерията горе>>> . И въпреки че мнозина от големите имена в модата са на мнение, че дизайнерът е влязъл в полу-инертно състояние, което определено не отразява заявката му за поклон пред french tailoring-а от дефилетата му през 2107-та, например, ние смятаме, че гениалността се крие в простотата и изчистеното звучене.


P.S.: Умираме за тези обувки с ток във формата на J, а и не само, както и за тези геометрични обици, които обещават приключения още в момента, в който очите ги погалят.

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.

Още от ViewSofia