Следва

MFW Пролет/Лято 2019 - Gabriele Colangelo

PFW Пролет/Лято 2019 - Jacquemus

by the sea...

Runway преди 5 години

Jacquemus е вечната любов към жената. Минимализмът облечен в грандиозен максимализъм. И усещане за най-лежерната радост от това, че да се обличаш е истинско изкуство.

Изцяло посветена на наследството от Южна Франция и спомените за важните жени в живота му, марката на Симон Порт Жакмюс подчертава спокойната чувственост на жените, на която той се възхищава и боготвори.

Новата колекция на французина, в който сме безобразно влюбени е кръстена La Riviera и определено идва, за да разтърси лодката. В дизайните си за Пролет/Лято 2019-та креативният признава фантазията си за жените, които "отиват в казино на морския бряг, танцуват, пият коктейли" и всичко това в красиви визии, както винаги.

Големите, и вече толкова емблематични, шапки на Jacquemus са заменени от извънгабаритни плажни чанти с "разрошени" шевове, кройките са толкова артистично "незавършени", че "плачат" да ги заведеш от плажа направо в бара. Деколтетата са безбожно дълбоки, плетивата не оставят нищо на въображението, защото са ужасно прозрачни, а мото е ясно: Жените на Жакмюс не се нуждаят от бельо!.

"Тя... в моята колекция тя е не само секси. Тя е чувстване и поетична", признава дизайнерът.

Романтиното, а не съвсем еротичното на Jacquemus и новата колекция, разглеждаме в галерията горе>>> . И въпреки че мнозина от големите имена в модата са на мнение, че дизайнерът е влязъл в полу-инертно състояние, което определено не отразява заявката му за поклон пред french tailoring-а от дефилетата му през 2107-та, например, ние смятаме, че гениалността се крие в простотата и изчистеното звучене.


P.S.: Умираме за тези обувки с ток във формата на J, а и не само, както и за тези геометрични обици, които обещават приключения още в момента, в който очите ги погалят.

More Runway

Dior Haute Couture AW25: ако гръцките богини спортуваха

Runway преди 2 седмици

Мария Грация Кюри ли е най-модерният дизайнер днес? Този въпрос си зададохме, виждайки новата колекция висша мода на италианската дизайнерка за френската модна къща. Мария Грация просто изостави традицията на корсажите и представи иновативен Sporty Couture.

Alexis Mabille и Stephane Rolland Haute Couture 2025 - Ода за мечтата за Париж

Runway преди 3 седмици

Двамата френски дизайнери създадоха и показаха колакциите си съвместно на Седмицата на висшата мода в Париж. За фантастичните силуети аплодисментите се оказаха нестихващи, а причината е разказаната история, или по-скоро мит, за Париж, който никога не спи.