MFW Пролет/Лято 2019 - Gabriele Colangelo

MFW Пролет/Лято 2019 - Gabriele Colangelo

Експериментът с материи

Gabriele Colangelo е едно от особено обещаващите имена, представени по време на миланската седмица на модата. Младият дизайнер представя едноименния си бранд, съсредоточавайки се около експериментът с материи - маниер, който вече съвсем спокойно можем да обявим за негов почерк.

За Пролет/Лято 2019-та изборът му се спира върху техниката за рисуване плиаж, създадена от артиста Симон Антаи. С методът Коланжело се запознава по време на изложба в Centre Pompidou в Париж, а в същината си това представлява нагъване на платното преди рисуване с цел получаване на интересна 3D текстура. Дизайнерът се възползва от похвата и го пренася върху своите дизайни, които по този начин добиват две противоречиви си качества в едно цяло - сложност и семплост.

В свежа и някак чиста палитра от бяло, индиго, оранжево и ледено синьо, дизайнерът захвърля прекалено структурираните силуети от изминалите сезони в полза на по-леки и непретенциозни такива.

90-те като прочит открито се наблюдават сред дизайните, а в ненатрапчиви акценти се превръща ефирното наслояване от леки материи - полупрозрачни слип рокли върху красиво движещи се панталони, а отгоре им дълги тренчове и палта. Добре скроените костюми също попадат на фокус с любопитните си детайли като силно структурирани плисета и шевове в контрастни цветове >>>

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.

Още от ViewSofia