Следва

MFW Пролет/Лято 2019 - Dolce & Gabbana

MFW Пролет/Лято 2019 - Gabriele Colangelo

Експериментът с материи

Runway преди 5 години

Gabriele Colangelo е едно от особено обещаващите имена, представени по време на миланската седмица на модата. Младият дизайнер представя едноименния си бранд, съсредоточавайки се около експериментът с материи - маниер, който вече съвсем спокойно можем да обявим за негов почерк.

За Пролет/Лято 2019-та изборът му се спира върху техниката за рисуване плиаж, създадена от артиста Симон Антаи. С методът Коланжело се запознава по време на изложба в Centre Pompidou в Париж, а в същината си това представлява нагъване на платното преди рисуване с цел получаване на интересна 3D текстура. Дизайнерът се възползва от похвата и го пренася върху своите дизайни, които по този начин добиват две противоречиви си качества в едно цяло - сложност и семплост.

В свежа и някак чиста палитра от бяло, индиго, оранжево и ледено синьо, дизайнерът захвърля прекалено структурираните силуети от изминалите сезони в полза на по-леки и непретенциозни такива.

90-те като прочит открито се наблюдават сред дизайните, а в ненатрапчиви акценти се превръща ефирното наслояване от леки материи - полупрозрачни слип рокли върху красиво движещи се панталони, а отгоре им дълги тренчове и палта. Добре скроените костюми също попадат на фокус с любопитните си детайли като силно структурирани плисета и шевове в контрастни цветове >>>

More Runway

Dior Haute Couture AW25: ако гръцките богини спортуваха

Runway преди 1 седмица

Мария Грация Кюри ли е най-модерният дизайнер днес? Този въпрос си зададохме, виждайки новата колекция висша мода на италианската дизайнерка за френската модна къща. Мария Грация просто изостави традицията на корсажите и представи иновативен Sporty Couture.

Alexis Mabille и Stephane Rolland Haute Couture 2025 - Ода за мечтата за Париж

Runway преди 2 седмици

Двамата френски дизайнери създадоха и показаха колакциите си съвместно на Седмицата на висшата мода в Париж. За фантастичните силуети аплодисментите се оказаха нестихващи, а причината е разказаната история, или по-скоро мит, за Париж, който никога не спи.