Следва

MFW Пролет/Лято 2019 - Ermanno Scervino

MFW Пролет/Лято 2019 - Dolce & Gabbana

днк...

Runway преди 5 години

Истинско тържество на идентичността ни представиха Доменико Долче и Стефано Габана с новата си пролетно-лятна колекция за 2019-та година.

Подписана с усещането, че трябва да излезем от рамките и да се чувстваме добре в кожата си, SS на Dolce & Gabbana негласно заявява, че всеки от нас е крал или кралица на собствения си живот.

Дефилето започна с подреждане на част от моделите на сцена /нещо, което очевидно е много модерно в този сезон от седмиците на модата, защото го забелязваме и при Gucci и Jacquemus, a и не само/. Креативното дуо представи над 150 дизайна, съревновавайки се с 134-те на Тиши за Burberry и 170-те на Emporio Armani, а шоуто откри Моника Белучи, чийто чувствени извивки бяха прегърнати от polka dot рокля. След нея се появиха имена като Ева Херцигова, Карла Бруни, Хелена Кристенсън, Ашли Греъм, Изабела Роселини и семейство и още много други.

Истинска екстраваганца на италофилията и amore e bellezza, вплетени в силуети от 1950-те и 1960-те години. Черни дантелени рокли, флорални принтове, жакард и барок и, разбира се, задължителната религиозност, присъстваща във всяка една от колекции на Долче и Габана. Онзи така специфичен подпис изразяващ иконичната игра на страстното и прекалено изисканото.

DNA на Dolce & Gabbana не само омагьосва с разкош и разточителство на сетивата, а ни замисля за това как е редно все повече дизайнери да правят като Доменико и Стефано и да поставят на пиедестал жени с различни форми, раси, сексуално ориентации и дефиниции на пола. Някак особено освежаващо е котешката пътечка да носи подобен мощен заряд, който по свой собствен начин да изследва милениал обществото и ценностите на Generation Z.

Абсолютното несходство в симбиоза с разнообразието, разглеждаме в галерията горе>>>


More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.